Jump to content

Prodaja nekretnine prije nego banka "sjedne na nju"


hk128

Preporučene objave

Pozdrav svima na forumu. Imam jedno pitanje. Situacija je ovakva: Imam dug prema banci jer nisam bio u mogućnosti plaćati rate kredita (ostao bez posla, supruga ne radi). U drugoj banci preko koje sam primao plaću mi je ukinut minus jer sam na crnoj listi pa mi je i to dodatni problem jer sam sada dužan i njima s obzirom da sam čim su mi ukinuli minus, automatski u nedozvoljenom prekoračenju. Banke nisu za nikakav dogovor, odnosno jesu ali u trenutnoj situaciji im ne mogu plaćati onoliko koliko oni žele.

 

No da vas ne gnjavim s tim moje pitanje je zapravo ovo: s obzirom da mi je majka stara i bolesna, ako se dogodi najgore bojim se da mi banka ne “sjedne” na nekretninu jer sam ja jedini nasljednik. Stoga vas pitam, imam li nakon ostavinske rasprave vremena sam prodati nekretninu prije nego banka shvati da sam ju naslijedio? Ne radi se o tome da želim zeznuti banku nego bih htio nekretninu prodati sam i vratiti dug nakon čega bi si kupio neku manju i jeftiniju kućicu od ostatka novca. Strah me je da mi banka proda kuću na licitaciji za trećinu procijenjene vrijednosti jer mi u tom slučaju ne bi ostalo skoro ništa. Drugim riječima, nakon što naslijedim nekretninu i budem upisan kao vlasnik, koliko imam vremena za prodati kuću i sam platiti dug? Ako nisam bio jasan pitajte pa ću vam dodatno objasniti. Unaprijed hvala na odgovoru, nadam se da će netko znati odgovoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija