Jump to content

profesionalna mirovina


dambac

Preporučene objave

ako moze pojasnjenje malo sam zbunjen,prije godinu i pol dobio sam invalitsku mirovinu hrvatskog branitelja profesionalna nesposobnost,od doktora saznajem da je obavezno nakon godinu dana trazit opcu nesposobnost,ok doslo je do pogorsanja i predat cu papire pa kako bude ima dosta tema o tome,ali dolazi pitanje kako to da ja nemam postotak invalidnosti,dali se to posebno trazi ili samo ako imas hrvi,ja nemam hrvi jel sam od onih koji sam zakasnio ustvari glumio sam zdravog covijeka,sad mi je to sve nejasno taj postotak otkuda krenuti ili ne krenuti,ako mi moze tko malo to objasnit,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Dambac pošto nemaš HRVI a umirovljen si vjerojatno po novom ZOMO koji je stupio na snagu 01.01.2010.godine nemaš ni invalidnost na mirovini a vjerojatno nemaš ni kumuliranu mirovinu,omjer rat-mir jer je i to ukinuto sa 01.11.2009.godine.Eventualno ako si zbog ozljede na radu umirovljen kao nesposoban onda imaš pravo sam zatražiti procjenu radne sposobnosti i eventualnu invalidnost a ako si umirovljen po osnovi PTSP -a ništa,bolest ništa .Samo ozljeda na radu i to moraš sam zatražiti vještačenje.Toliko.Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima tu jos nepoznanica,malo sam se raspitao ako se ide na opcu mirovinu uz to se i pravi procijena radne sposobnosti znaci postotak invalidnosti,nema logike kako ja sad nebi mogao imat posljedice od rata,nisam zadobio posljedice u civilstvu,civilna opca mirovina hrvatskog branitelja mada kak da ne nemoze to tako tko tu koga mulja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Ne može (zapravo i može).

 

Tvoje zdravstveno stanje utvrđuje komisija, a ne ti.

 

I ja bih volio da imam 100% profesionalnu (nažalost imam opću) nesposobnost (posljedica rata) ali neće ići.

 

Ono što ti je komisija odlučila, tako mora biti.

Možeš se žaliti, žalba vjerojatno neće proći, pa na upravni sud i onda opet u najboljem slučaju ponovno sve (obnova postupka tj. nova procjena radne sposobnosti.......).

 

I na kraju, vjerojatno isto ili još nepovoljnije za tebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija