Jump to content

odšteta biciklistu (oduzeta prednost)


Iva5

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim za savjet. Prije nekoliko dana stradala sam kao biciklista u prometnoj nezgodi. Dok sam se vozila glavnom cestom, automobil mi je oduzeo prednost,a ja sam kočeći po nizbrdici, da ne udarim u taj automobil koji je bio na metar udaljenosti od mene, pala na asfalt i zaradila teške tjelesne ozljede (lom vilice na 3 mjesta, oštećenje zubiju, razbijena usna,itd.) Počinitelj je dakle, meni oduzeo prednost te pobjegao nakon što sam ja pala na pod. Kontakta s vozilom nije bilo, u tom trenu uočila sam samo marku vozila, registracija mi je nepoznata, svjedoka je bilo..ali nitko nije uspio zapamtiti registraciju. Obavijestila sam policiju,ali neznam kakve su šanse da ga nađu. Moje pitanje je sljedeće:

da li mogu tražiti odštetu ako je počinitelj nepoznat?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas, bio sam suučesnik prometne nezgode u kojoj sam ja bio kriv (vozio sam bicikl i izletio pred osobno vozilo) te pri padu razbio vjetrobran, retrovizor, i još par stvarčica! Nakon što se vlasnik vozila obratio svom osiguravajućem društvu rečeno mu je da to nije pokriveno nego da se obrati meni i da se dogovorimo ili neka piše tužbu na mene... Šteta nije mala (oko 7000kn), ja nemam nikakvu policu osiguranja, imam li ikakve mogućnosti izbjeći ili umanjiti novčani iznos za štetu za koju sam odgovoran??

 

Hvala! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Počinili ste štetu drugom i dužni ste mu je nadoknaditi.

 

To su odredbe zakona o obveznim odnosima.

 

Oštećeni nije imao kasko, a i da ga je imao sad bi vas taj osiguravatelj tužio.

 

Dogovorite se, platiti mu morate kad - tad, ako ne sada onda će se naplatiti kad jednog dalekog dana se zaposlite ili nešto nasljedite, a tada će zatezne kamate i troškovi ovrhe biti mnogostuko veći od današnjeg duga.

 

Ako oštećeni angažira kvalitetnog odvjetnika, a danas su odvjetnici specijalizirani za ovrhe, praktično nema zastare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija