Jump to content

Prevara čovjeka koji kaže da je bio zaposlen u mojem obrtu


tommyVZ

Preporučene objave

Imam jednu priču koja mi se tek jučer obistinala, a traje od 2009. godine, a počinje ovako...

Prije dvije godine dao je čovjek svom odvjetniku iskaz da je radio kod mene za što nema nikakvih dokaza jer u mom obrtu nikad nije radio, bio prijavljen ili bilo što drugo. Bio sam pozvan na sud da dam iskaz da li je čovjek radio kod mene ili ne, ali kako poziv nikad nisam dobio uručen (točnije poštar je to ostavio kod moje stare babe od 80 godina dok sam ja bio na godišnjem 17 dana), nisam se pojavio na ročištu te je donešeno rješenje protiv mene zbog ogluhe... Tad tek nastaju problemi jer kad sam saznao da je uopće takvo rješenje donešeno u mom odsustvu već je bilo kasno za bilo kakve iskaze pa sam se žalio sudu i objasnio pismeno da tog čovjeka ni neznam dobro, da u rješenju čak nije ni dobro navedeno ime mog obrta i da imam svjedoke koji mogu potvrditi da tog čovjeka nisam nikad imao zaposlenog. Da skratimo priču... Jučer se dogodilo nemoguće, fina mi sa računa otela cca. 25000 kn i ne mogu si nikako pomoći sam bio na sudu i logike nikakve nema da presuda bude donešene protiv mene bez ikakvog dokaza ili svjedoka. Da ne govorim da, osim jednog rješenja, ni jedno rješenje nisam dobio na adresu na kojoj jesam, nisam dobio na ruke, uključujući i prvi poziv i rješenje o ovrsi koje je prethodilo ovrsi! Na sva rješenja sam se žalio u roku!

 

Molim vas za savjet i kako to da vratim jer je u pitanju legalna prevara čovjeka koji ima već puno godine, nema dana radnog staža i samo mu je posao tražiti rupe u zakonu...

 

Hvala unaprijed na svakoj dobroj preporuci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ozbiljno shvati sud

odlukom suda može nastati obveza (ušto se se uvjerio)

angažiraj stručnu osobu ili prouči Zakon o parničnom ostupku

presuda zbog ogluhe

ponavljanje postupka čl.421. st.2.,5.,

 

izvrši uvid u spis

traži dostavnicu

podnesi kaznenu prijavu protiv poštara

 

zabrani babi da prima poštu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači morao bih protiv poštara podnijeti kaznenu prijavu zato što je dao poštu na potpis mojoj baki... A što to znači? ...da li to poništava postupak ili...?

To su mi danas ujedno sugerirali na državnom odvjetništvu, ali uz sve to, morao bih čovjeka tužiti za prevaru i tražiti neku odštetu jer nema nikakvih dokaza da je on ikada radio u mom obrtu, odnosno čak je i moguće da je krivotvorio koji dokumenat. Ne razumijem kako je moguće bez ikakvog dokaza optužiti nekoga i da to uopće dođe do suda...

 

Znam da je ogluha vrlo nepovoljna za mene, ali u žalbama cijelo vrijeme sam ukazivao na to da NIKADA nisam primio poziv za ročište kojim je cijela komplikacija počela... Ujedno sam nudio da Sud pozove mene kako bih iznio svoju istinu. Rješenje za ovrhu također nisam primio (prije nekoliko dana) i kao svjedoka moram pozvati istog poštara koji to rješenje nije ni donio na moju adresu!! To se odigralo prije nešto više od 10 dana te je rješenje stavljeno na oglasnu ploču suda jer, kako kažu na sudu, nisam primio poštu!!!

 

Po meni cijela situacija je nekako čudnovata i zato ćete u Večernjem listu uskoro moći čitati o tom slučaju, a možda i Regionalnom tjedniku Varaždinske županije. Samo da prikupim kompletnu dokumentaciju da ne ispadne da govorim neistinu.

 

Hvala lijepo na savjetu!

 

P.S. ako imate još neku sugestiju, slobodno pišite...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija