Jump to content

Pomoc oko tjednog zaduzenja


maja55

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim Vas da mi odgovorite na moje pitanje.

 

Zaposlena sam u dvije osnovnoe škole te predajem fiziku. Trenutno sam na rodiljnom dopustu. Prije tjedan dana sam saznala da sam u jednoj od te dvije škole osatala bez 2 sata neposrednog odgojno - obrazovnog rada, što znači da neću imati puno radno vrijeme kad se vratim sa rodiljnog dopusta jer je ravnateljica ta dva sata dala osobi koja ima ugovor o radu samo za matematiku. Kada sam nazvala ravnateljicu ona mi je odgovorila da "po novom" ravnatelji to mogu napraviti.

Mene zanima mogu li stvarno to napraviti ili ne? Postoiji li kakav članak u Kolektivnom ugovoru ili Zakonu o radu o tome?

Prošle školske godine smo imali sličan ovakav slučaj s engleskim jezikom i onda se nije moglo dati sate nekome tko nije prijavljen kao učitelj engleskog jezika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi imate ugovor o radu na neku količinu radnog vremena i to vam se mora platiti, jer toliko novca za vas dolazi iz MZOŠ-a. Ravnatelj škole odgovoran je da u skladu sa Pravilnikom o obvezama učitelja i stručnih suradnika i kolektivnim ugovorom zakonito raspoređuje u tjednom zaduženju proporcionalan broj sati ostalih poslova relevantno postojećem broju sati neposrednog odgojno obrazovnog rada. Ravnatelj u slučaju smanjenja broja razrednih odjela može imati situaciju da smanjuje radno vrijeme i to se radi na ZOR-om propisani način (otkaz ugovora uz ponudu izmijenjenog ugovora...)

Ako se u jednoj od škola smanjio obim rada, nema ravnatelju druge nego smanjiti radno vrijeme, a vama nitko ništa ne govori jer vas tijekom roditeljskog dopusta ne plaća MZOŠ nego direktno državni proračun prema zatečenom stanju - plaći koju ste imali kad ste počeli koristiti tu naknadu.

Zanimljiva je formulacija "po novom", zanimljivo bi bilo čuti obrazloženje autora tog obrazloženja što je ustvari htio reći...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija