Jump to content

Remećenje javnog reda i mira - ročište + glasna glazba


xoxojelena

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Znam da je otvorena slična tema, ali tamo su otišli u raspravu o njemačkim markama unutar zakona, a meni trebaju konkretnije informacije o mogućnosti izbijanja kazne kompletno.

 

Evo danas sam dobila poziv na ročište zbog remećenja javnog reda i mira.

Prije 2 mjeseca, "slavili" smo kraj faksa, 7 prijatelja, sjedili doma i pričali, a na laptopu je svirala glazba do 1:30h . Slučajno (ali zaista) smo ostavili otvorene prozore, te je glazba valjda bila dovoljno glasna da

 

Editirao moderator

 

susjede. Taman smo se spremali vani i pogasili sve kad su se na vratima pojavili policajci. Nisu nam dali ni opomenu, nitko od susjeda nije došao se žalit, već su mi odmah

 

Editirao moderator

 

kaznenu prijavu, bez obzira što nisam bila prijavljivana po pitanju toga do sada. Okolnost je bila ta da je i večer prije netko u zgradi imao žešći cajka party do 4 ujutro, tako smo mi eto ispali žrtve te situacije. Pokušala sam urazumiti policajca (mlad i nadobudan), ali lik je rekao da je već dojavio i da šta mi to znači otići jedan dan na sud....

 

Sve u svemu, danas sam dobila poziv, na optuženici piše da smo ugasili glazbu odmah te da smo otišli odmah. Piše također da nikad nisam kažnjavana ni prijavljena po pitanju javnog reda i mira, te da smo reproducirali glazbu sa kompjutera i glazbene linije (što nije istina, bio je samo laptop).

 

Mene interesira, koje su mogućnosti da izbjegnem kaznu i kako? Jer presmiješno mi je da me se šalje na sud radi ovoga, pogotovo ako je zaista prvi prekršaj. Da je itko od susjeda došao i upozorio nas, drage volje bi odmah ugasili i zatvorili prozor, tu večer je bila vrućina paklena (p.s. bio je petak) i jednostavno smo zaboravili.

 

Ikakvi savjeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Apeliram na damu da se pristojno izražava u pisanju teksta.

 

Mene interesira, koje su mogućnosti da izbjegnem kaznu i kako?

 

Male su mogućnosti da se izbjegne kazna, najsigurniji je bijeg iz države na 8 godina ili angažiranjem jednog od samo 10% sposobnih odvjetnika koji se razumiju u prekršajno pravo.

 

Najpametnije je uopće ne pokušavati izbjeći kaznu nego na sudu sve priznati kako i što je bilo, ne upotrebljavati one riječi koje sam vam ja obrisao, donijeti sa sobom potvrdu o statusu studenta i potvrdu o imovinskom stanju iz porezne, reći da je to bilo samo prvi put, zadnji put i nikad više, tražiti što manju kaznu i oslobođenje od sudskih troškova, a će sud sigurno nastojati napraviti sve što je u njihovim ovlastima.

 

Ona je 188,41 kuna + najmanje 200 kuna sudskih troškova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija