Jump to content

Prava stranaca sa privremenim boravkom


Marem2

Preporučene objave

Vjerojatno bi mogla zasnovati radni odnos na neodređeno jer ne postoji odluka koja to zabranjuje, ali moguće je da kada budeš produžavala svoj boravak u policiji dođeš u problem sa gospođama referenticama jer neke insistiraju da ugovor o radu bude zaključen na isti rok kao i privremeni boravak. I to unazad. Znači, ne traži da joj pokažeš kako ćeš u narednih godinu (ili dvije)za koje tražiš boravak imati osigurani posao, nego gleda prošlost. Do dana odobrenog boravka treba biti i rok za ugovor na određeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Suprug je drzavljanin BiH i krajem mjeseca ocekujemo odobrenje njegovog prvog privremenog boravka u RH. Isto tako, za nekoliko dana ocekujemo zajednicko dijete pa me zanima da li suprug na temelju djeteta ima pravo na neki oblik zdravstvene zastite, tj. postoji li mogucnost da zbog djeteta koje je hrvatski drzavljanin ne mora placati obvezno zdravstveno osiguranje kao stranac sa privremenim boravkom.

 

Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete raditi bez problema ako je Vaš privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji sa hrvatskim državljaninom.Ugovor o radu može biti na određeno, na neodređeno, sezonski, uglavnom, bitno da dokažete da imete osigurana sredstva za uzdržavanje obzirom na broj članova Vašeg kućanstva i Uredbu o izračunu sredstava za uzdržavanje strenaca u RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija