Jump to content

Promijenjeni uvjeti nakon porodiljnog


Gabrijella

Preporučene objave

Poštovanje,

zaposlena sam od rujna 2007. na neodređeno vrijeme. Od rujna 2010 sam na porodiljnom dopustu (isti istječe 12.10.2011).

Pozvana sam na razgovor prije 2 tjedna kada mi je poslodavac uručio novi ugovor (datum 1.10.2011.) u kojem je promjenjen naziv radnog mjesta, plača je snižena za točno 50%, a novo radno vrijeme je od 13 do 22h (imam VSS, do sada sam radila od 8-16). U šoku sam, pogotovo što sada imam bebu i zato što su mi nakon poroda dijagnosticirali kroničnu bolest zglobova (seronegativni ankilizantni spondilitis) zbog čega popodne imam učestale terapije.

Ne znam jeli točna informacija da 15 dana nakon isteka porodiljnog imam iste uvjete kao i prije porodiljnog? Jeli to znači da je tih 15 dana moja plača stara i da radim od 8 do 16?? I da tek nakon isteka tih 15 dana mogu/ne moram potpisati novi ugovor?? Imam li pravo na godišnji odmor (nisam ga iskoristila ni 2010 niti 2011.)?

Zahvaljujem na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi po napisanom imate ugovor na neodređeno vrijeme, nije jasno zašto bi Vam poslodavac mijenjao cjelokupan sustav rada. Postoji zakonska mogućnost promjene vrste poslova ukoliko poslovi koje radnica redovno obavlja ugrožavaju njen ili djetetov život ili zdravlje, s tim da prema napisanom ovdje proizlazi upravo obrnuta situacija. Dosta ovisi o samom poslu koji ste dosada obavljali. Ukoliko smatrate da promijenjen sustav rada nije u najboljem interesu Vašeg djeteta i Vas, ne morate ga prihvatiti, a ionako zvuči kao šikana od strane poslodavca. za godišnji za ovu godinu biste se trebali konzultirati s poslodavcem, koliko to ima smisla s obzirom na okolnosti slučaja. Odredba o 15 dana od korištenja određenog prava po osnovi roditeljskog se tiče zabrane otkaza od strane poslodavca, ako prihvatite bilo kakav novi ugovor, stari se mora terminirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija