Jump to content

neisplate plaće?


coperko

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

1.8. sam počela raditi u odvjetničkom uredu kao vježbenica bez položenog pravosudnog ispita. Ovaj mjesec sam trebala dobiti plaću za 8.mjesec ali nisam. Odvjetnik nije spominjao da neću dobivati plaću. U ugovoru o radu piše da imam pravo na 5,500.00 kn bruto mjesečno, što ispadne oko 4,000.00 kn neto. Ja bih bila zadovoljna i da mi se isplati pola od toga da imam od čega preživljavati ali nisam dobila ništa.Znam da se ne smijem buniti jer moram odraditi staž zbog pravosudnog, ali me zanima kakve korake mogu poduzeti SADA kako bih nakon odrađenog staža mogla tužiti odvjetnika kod kojeg radim. Ako bih se bunila i dobila otkaz uništila bih mogućnost da se više zaposlim jer trenutno je odvjetnik kod kojeg radim dobio 40.000 kn poticaja jer mi je to prvo zaposlenje, a ako dobijem otkaz više nemam pravo na tu mjeru. Kao što vidite stjerana sam u škripac. On mi je dao da potpišem izjavu kojom potvrđujem da sam primila plaću za 8. mjesec, nisam imala izbora. Ali na mom tekućem računu na koji mi treba sjesti plaća nije izvršena uplata, to bi mogao biti jedan od dokaza, zar ne? Molim za savjete. HVALA PUNO SVIMA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav, nažalost niste jedini koji dobije da potpiše listu za plaću, a plaću ne dobije . Radim u jednoj tekstilnoj industriji i listu za isplatu plaće dobijem ali uplata na tekući dolazi i do tri mjeseca kasnije.Mislim da po zakonu on vam mora dati platnu listu najkasnije do 15.o9. Naravno trebao bi i plaću. Platna lista vam može služiti kao ovrhovni spis u slučaju da ga želite tužiti. Mislim da to nije pametno u vašem slučaju. Malo strpljenja. Meni su na kućnu adresu neki dan poslali listu za lipanj,a uplate nema do kraja ovog mjeseca tako mi rekoše cure sa kojima radim. Trenutno sam na bolovanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija