Jump to content

Mladi vozač napuhao 1,16


shimeshugar

Preporučene objave

Dakle ovako, kako naslov govori, uhvaćen sam u vožnji u pijanom stanju i napuhao sam 1,16 ( 1,06 s odstupanjem ); izrečena mi je kazna od 3000 kuna plus 300 kuna što nisam imao vozačku. Mene zanima, budući da sam nezaposlen i da mi je ovo prvi prijestup, imam li šanse kroz žalbu izboriti smanjenje novčane kazne ili je odraditi na drugi način. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, uz prigovor se kazna može umanjiti za 66%, znači na 1.100 kuna, ali to ne ide baš tako lako, nije vam nitko na silu ulijevao alkohol u usta i niste ni od koga u takvom stanju bježali vozilom, već ste svjesno i namjerno konzumirali alkohol i takvi sjeli za volan iako ste znali da se to ne smije.

 

Pišite prigovor, jednostavan i kratak, treba izričito priznati prekršaj i pokajati se, tražiti manju kaznu, priložiti potvrdu o nezaposlenosti i potvrdu iz porezne o imovinskom stanju, a nakon toga će sud vanraspravno odlučiti o prekršaju.

 

Za sada nema rada za opće dobro na slobodi, a ako se kazna ne plati u roku od 3 godine od pravomoćnosti će se zamjeniti zatvorskom kaznom od 4 do 11 dana ovisno visini kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Molio bih za još malo pomoći. Dakle danas mi je uručen Prekršajni nalog. Kod dijela Uputa o pravnom lijeku piše da u roku 8 dana mogu podnesti žalbu. Ja tu žalbu zatim šaljem prekršajnom sudu ili PP? I kakve šanse imam da mi omoguće nešto od sljedećeg: Kaznu platiti obrčno ili dobiti neki duži rok (3 godine kao što ste spomenuli)? I imam li ikakve šanse smanjiti vrijeme oduzimanja vozačke dozvole?

 

Hvala još jednom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija