Jump to content

Istekla lokacijska


queta

Preporučene objave

Poštovani,

 

u postupku izdavanja potvrde GP, žalio sam se na visinu vodnog doprinosa i Žalba je otišla na rješavanje u Hrv. vode. Taj postupak se oduljio na mnogo mjeseci (i u međuvremenu mi je istekla LD – već jednom produžena). Obzirom da sam zahtjev za potvrdom GP podnio na vrijeme, hoću li imati problema u nastavku postupka, s obzirom na istek važenja lokacijske (sporost postupka nije moja krivica)?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

u roku važenja lokacijske dozvole potrebno je predati zahtjev za potvrdu glavnog projekta, ali ne i istu 'dobiti'.

Ako ste vi predali taj zahtjev u roku kad je lokacijska dozvola bila važeća (produžena), vi ste svoj dio pravilno obavili.

Daljnji postupak izdavanja potvrde glavnog projekta nije povezan sa važenjem lokacijske dozvole.

Jedini problem bi vam mogao biti ukoliko bi iz nekog razloga vaš zahtjev za potvrdom gp odbili. U tom slučaju bi trebali ishoditi novu lokacijsku dozvolu (jer je stara istekla) i novu potvrdu gp.

Inače ne biste smjeli imati problema.

Nadam se da će vam žalba biti usvojena.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dear valentina - ali pitanje je što se desava s LD ako se zahtjev za potvrdom GP odbije? ispada da LD vrijedi pod uvjetom iako to u noj ne piše, ne? a onda se postavlja i pitanje pravnih lijekova koji se eventualno koriste protiv odbijanja potvrde GP-a; ako se usvoje (npr. žalba) što je onda s važenjem LD? to su pitanja koja me zanimaju jer se to dogadja u praksi svaki dan...unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

dear crazyiura, situacija ima raznih, tu bi mogli pisati ishod svake pojedinačne situacije i svi bi ishodi bili različiti. Zahtjev za izdavanje potvrde glavnog projekta treba predati u vrijeme važenja lokacijske dozvole (2+2 god.).

Ukoliko vam je odbijeno izdavanje potvrde GP, a ne žalite se, možete predati novi zahtjev ako nije isteklo vrijeme važenja lokacijske dozvole (2+2 god.). Ukoliko vam je žalba na rješenje o odbijanju usvojena i dobili ste potvrdu GP, LD vrijedi trajno.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dear Valentina, potvrdili ste moje strahove (u vezi samo jedne konkretne situacije koja me zanimala) - LD je uvjetna iako to nije predviđeno ni zakonom niti piše u samom aktu (jer je to upravni akt). trajanje žalbenog postupka u ovom slučaju je izravna prijetnja po važenje LD-a (to pišem obzirom na mogućnosti izmjene građevinskih propisa koji onda onemogućavaju građenje i sličnih komplikacija)

Ništa, ostaje odgovornost države za štetu - iako je to parnica s neizvjesnim ishodom (ovako postavljena) a jasno je da upravna tijela ne rade svoj posao kako spada!

U svakom slučaju hvala na mišljenju koje nažalost potvrdjuje da smo u banani u takvim situacijam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dear crazyiura, čudno mi zvuči dok LD nazivate 'uvjetnom', ali... tako gledajući...

LD se izdaje, između ostalog, u skladu s dokumentom prostornog uređenja. Potvrda GP utvrđuje da je GP izrađen, između ostalog, u skladu s LD. Onda LD i jest 'uvjetna' jer je dokument prostornog uređenja taj koji 'omogućava ili onemogućava gradnju', a ne toliko Zakon i propisi.

Prijelazne odredbe Zakona određuju postupak izdavanja LD i potvrde GP u slučaju izmjene Zakona, i taj vas dio možda ne bi trebao mučiti, koliko izmjene dokumenta prostornog uređenja u tijeku izdavanja LD (ako ste se našli u toj situaciji).

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uvjetna je jedini pravni pojam koji se ovdje može upotrijebiti - ako vi znate bolji, dear valentina, možete ga predložiti:)))

što se prijelaznih odredbi tiče građevinskih propisa za informaciju pogledajte malo županijske i gradske planove na području dalmacije u posljednjih 4-5 godina - gotovo ni jedan ne sadrži prijelazne odredbe. nakon toga pogledajte koliko je puta Upravni sud RH imao problema s tim pitanjem i koliko je stvari završilo na Ustavnom sudu RH. na kraju ćete shvatiti zašto koristim pojam "uvjetna" kod LD i zašto to povezujem s promjenama građevinskih propisa (na lokalnoj razini)...

zahvaljujem na trudu ali ni to ne pokriva bananaste propise ove države!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija