Jump to content

Molim za savjet!!!


rifaalekic27

Preporučene objave

Vracala sam se s posla i pri uskoj cesti mimioilazeci se s drugim vozilom okrznula sam se s drugim autimobilom,ne vidjevsi da se drugi automobil zaustavalja ,otisla sam s mjesta nezgode.Smatrala sam da je steta minimalna i da nema potrebe za daljnjom procedurom.Nakon kratkog vremena policajci su mi dosli na kucnu adresu,rekavsi mi da sam otisla s mjesta nezgode.Dobila sam poziv na sud i optuzni prjedlog...zanima me kakva me kazna ceka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazna od 2.000 do 5.000 kuna + 2 negativna prekršajna boda + 3 mjeseca zaštitne mjera zabrane upravljanja + kazna za ono što se utvrdilo izvršenim očevidom.

 

Sve se kazne daju umanjiti prigovorom ili predavanjem dokaza sudu, kojim tražite manju kaznu (prosjek plaće, dokaz o lošem imovinskom stanju, dokaz o nužnosti posjedovanja vozačke dozvole i sl.), a o tome sve detalje možete doznati u brojnim starim postovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imovinski status prosjekom plaće, potvrdom iz porezne o imovini i broju uzdržavanih članova obitelji.

 

Nužnost posjedovanja vozačke dozvole (pretpostavljam da niste vozač u firmi) potvrdom o mjestu rada (ugovor o radu) do kojeg nema javnog prijevoza (priložiti red vožnje lokalnih autobusa), potvrdom o upisanom djetetu u laslicama ili vrtiću, ma svašta nešto čega se možete uhvatiti. Nužnost posjedovanja vozačke dozvole je teško dokazati i odluka je najčešće na samom sucu koji zaduži predmet.

 

Ne dokazuje se neophodnost posjedovanja automobila, vlasništvo vozila nije važna stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija