Jump to content

Nepokazivanje izmjerene brzine pri izdavanju kazne


radnik20

Preporučene objave

Postovani molim pomoc!

 

Naime prije cca 5 mjeseci tijekom voznje kroz naseljeno mjesto(ogranicenje 50km/h) zaustavljen sam zbog navodne vozne brzinom od 73 km/h.

Tijekom tog vremena u kojem me je policajac zaustavio i ispisivao kaznu, niti u jednom trenu mi nije pokazao izmjerenu brzinu na laseru, niti je istu ponistio u mom prisustvu, sto sam negdje citao da mu je duznost.

Za sve navedeno imam svjedoka, mog suvozaca koji nije ni u kakvom srodstvu ili vezi samnom.

Pisao sam odmah zalbu i naveo navedano ovdje kao propust policajca jer mi nije dokazao da sam vozio koliko je tvrdio a ja smatram da sam ja nevin dok mi se ne dokaze suprotno te da NISAM DUZAN traziti da mi se to suprotno dokaze.

Zalba je dovela do prvog rocista pred prek.sudkinjom te je ona zakazala suceljavanje sa policajcem. Na moj zahtjev da se pozove i svejdok je jako nevoljko pristala.

 

Naime na netu sam citao da sukladno "nekom" pravilniku o postupanju policajaca pri mjerenju brzina, policajac je DUZAN pokazati izmjerenu brzinu te istu ponistiti pred okrivljenikom.

trazio sam po netu, no nemogu nigdje naci koji je to clanak ili stavak, niti tocan naziv tog pravilnika kako bih se na slijedecem rocistu, koji je sutra, mogao pozvati na tocan pravilnik i clanak.

 

Unaprijed Vam zahvaljujem, te molim ukoliko imate jos kakav dodatni savjet da mi ga i uputite

 

Najljepsa HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, morao ti je pokazati izmjerenu brzinu i pre tobom ju poništiti!

 

PRAVILNIK O NAČINU POSTUPANJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA U OBAVLJANJU POSLOVA NADZORA I UPRAVLJANJA PROMETOM NA CESTAMA

 

Članak 23.

Prilikom obavljanja nadzora uređajem bez video-fotozapisa, prekršitelj se obavezno zaustavlja i na uređaju mu se pokazuje izmjerena brzina kretanja. Kada vozač ne plati kaznu na mjestu izvršenja prekršaja, o izmjerenoj brzini kretanja vozila sastavlja se Zapisnik, a izmjerena brzina se, u prisutnosti vozača, na uređaju poništava.

Zaustavljanje vozila može obaviti i druga ophodnja na prometnici na kojoj je snimljena prekoračena brzina, ali postupanje po utvrđivanju prekršaja (uvid u mjerni uređaj, popunjavanje tiskanica i drugo) može obaviti samo policijski službenik koji je osposobljen za nadzor i kojem je izdano uvjerenje o osposob¬ljenosti za obavljanje tih poslova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija