Jump to content

Odstupanj od projekta


go72

Preporučene objave

Poštovani!

U mojem susjedstvu se gradi i dograđuje stambeno poslovna građevina. Prilikom ishođenja projektne dokumentacije investitor je od mene zatražio suglasnost, koju mu ja nisam htio potpisati. Kad su me pozvali iz ureda za graditeljstvo onda sam zahtjevao da se spomenuta dogradnja (kuhinja i trpezarija) udalji od moje međe 3,5 metra. Investitor i projektant su na to pristali i potpisali smo takvu izjavu. No prije par dana sam slučajno provjerio da spomenuta udaljenost iznosi 3,2 metra. Što mi je sada činiti? Građevina još nije gotova i nema uporabnu dozvolu. Može li se poništiti građevinska dozvola zbog odstupanja od projekta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

 

nažalost, ali to što ste zajednički potpisali izjavu o odmicanju objekta od vaše međe ne znači i da su oni 'ispravili' projekte na novu udaljenost.

U postupku izdavanja dozvole u kojem vas je nadležni ured pozvao na sudjelovanje vi ste stranka u postupku i možete se na izdato rješenje žaliti ako utvrdite da za to postoji razlog.

Građevna dozvola se izdaje prije građenja zgrade te ne može biti poništena iz razloga što zgrada nije po njoj sagrađena, ali takva zgrada ne bi mogla dobiti uporabnu dozvola jer se uporabnom dozvolom utvrđuje da je zgrada građena sukladno građevnoj dozvoli.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija