rus189 objavljeno: 22. listopad 2011. objavljeno: 22. listopad 2011. Dakle htio bih da mi poslodavac da otkaz kako bih u navedenom razdoblju mogao dobivati neka primanja s biroa. Trenutno sam sad skoro 9 mjeseci u radnom odnosu u firmi. Znam da je minimalac 9 mjeseci da mogu dobivat pravo na "primanja" s biroa. E sad, odlazim iz firme iz jednog jako dugog i kompliciranog pitanja. Nije ni bitno. Pošto sam jedini u obitelji koji radim i imam posao, potrebno mi je da nakon otkaza primam tih 3 ili 6 mjeseci novce iz biroa koji če mi biti dovoljni za režije dok ne nađem novi posao. Kolege me savjetuju da ne dođem 3 dana na posao i da če mi u firmi dati automatski otkaz. E sad me zanima šta če biti s radnom knjižicom i ostalim stvarima. Uglavnom htio bih da netko tko se razumije u to ili netko tko je iskusio slićno iskustvo da mi da kakav savjet. Hvala. Citiraj
burn odgovoreno: 23. listopad 2011. odgovoreno: 23. listopad 2011. Napravite li to, dobijate izvanredni otkaz a to je gotovo najgore šta možete željeti. Trebate dobiti poslovno uvjetovani otkaz. Citiraj
rus189 odgovoreno: 23. listopad 2011. Autor odgovoreno: 23. listopad 2011. Šta mi se najgore može desiti? Ugl poslovno uvjetovani otkaz nemogu zatražiti niti dobiti jer na odjelu na kojem radim ljudi dolaze i odlaze, znači firma stalno svako malo zapošljiva a svako malo neko odlazi i daje redovni otkaz. A meni je samo u interesu da ja na neki način dobijem "pravo" s biroa. Oni meni otkaz nežele dati, nego me natjeravaju težim radom i drugim stvarima da ga ja sam dam, a ja to ne želim jer onda gubim pravo s biroa. Ima li meni pomoči ili nema? Hvala još jednom. Citiraj
agadir odgovoreno: 24. listopad 2011. odgovoreno: 24. listopad 2011. ako 3 dana ne dodjete na posao dobivate izv.otkaz i gubite sva prava.Radnu knjižicu su vam dužni vratiti (postoji zakon) ali nemate izgleda za Tužbu ili bilo što drugo. Mislim da je to najgora varijanta,ali malo prosurfajte i pročitajte iskustva, i onda odlučite. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.