Jump to content

kako dobiti otkaz( da se ne prekrši zakon) da se stekne pravo s biroa


rus189

Preporučene objave

Dakle htio bih da mi poslodavac da otkaz kako bih u navedenom razdoblju mogao dobivati neka primanja s biroa. Trenutno sam sad skoro 9 mjeseci u radnom odnosu u firmi. Znam da je minimalac 9 mjeseci da mogu dobivat pravo na "primanja" s biroa. E sad, odlazim iz firme iz jednog jako dugog i kompliciranog pitanja. Nije ni bitno. Pošto sam jedini u obitelji koji radim i imam posao, potrebno mi je da nakon otkaza primam tih 3 ili 6 mjeseci novce iz biroa koji če mi biti dovoljni za režije dok ne nađem novi posao. Kolege me savjetuju da ne dođem 3 dana na posao i da če mi u firmi dati automatski otkaz. E sad me zanima šta če biti s radnom knjižicom i ostalim stvarima. Uglavnom htio bih da netko tko se razumije u to ili netko tko je iskusio slićno iskustvo da mi da kakav savjet. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šta mi se najgore može desiti? Ugl poslovno uvjetovani otkaz nemogu zatražiti niti dobiti jer na odjelu na kojem radim ljudi dolaze i odlaze, znači firma stalno svako malo zapošljiva a svako malo neko odlazi i daje redovni otkaz.

A meni je samo u interesu da ja na neki način dobijem "pravo" s biroa. Oni meni otkaz nežele dati, nego me natjeravaju težim radom i drugim stvarima da ga ja sam dam, a ja to ne želim jer onda gubim pravo s biroa. Ima li meni pomoči ili nema? Hvala još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija