Jump to content

ugovor o djelu tijekom bolovanja zbog komplikacija u trudnoći


jopka

Preporučene objave

S obzirom na to da je utvrđena privremena nesposobnost za rad i pretpostavljam mirovanje, za to vrijeme nije moguće obavljanje nikakvih poslova, a posljedica suprotnog ponašanja je prekid isplate nadoknade plaće.

 

Nešto slično uz malo drugačije obrazloženje vrijedi i za rodiljni dopust, naime naknada koja se isplaćuje za tu namjenu u prvom redu služi tome da majka, odnosno otac dobivaju pod određenim uvjetima plaću iz državnog proračuna zbog toga da umjesto da rade to vrijeme posvete njezi djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav,

molila bih dodatno pojašnjenje:primam porodiljnu kao nezaposlena,a tokom rješavanja svojih "papira",što vezano uz porodiljni,što uz druge stvari,rečeno mi je na burzi,da,ako nešto mislim raditi,da za sva eventualna primanja preko burze moji prihodi "sa strane" (ugovor o djelu isl.) ne smiju prelaziti 2400kn netto,pa me zanima da li se to odnosi i na primanje porodiljne naknade,tj. smijem li imati ikakva primanja uosim porodiljne u takvoj situaciji (priznat ćete,1663kn mjesečno nije baš za platit režije,zadovoljiti potrebe djeteta i preživjeti mjesec).Napominjem,da pitanje ne povlači prava na alimentaciju isl.,jer ne odgovaraju situaciji u stvarnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija