Jump to content

Povreda ugovora o radu


ketty86

Preporučene objave

Pozdrav,

 

sve povrede obveza iz radnog odnosa prijavljujete inspekciji rada, s tim da ovdje još nije sigurno da je došlo do povrede obveze jer se supsidijarno primjenjuju odredbe ku, zr i drugih podrednih propisa.

 

Prema propisu koji se na ovo primjenjuje, radnik koji u dobroj vjeri prijavi povredu nekog prava iz rada, ne smije zbog toga trpjeti štetne posljedice, recimo to tako.

 

Članak ugovora o radu na koji referirate loše napisan, odnosno nedovoljno određen, a podredno se primjenjuju drugi propisi iz područja radnog prava, a koji moraju biti usklađeni s osnovnim propisom.

 

Vama je poslodavac u svakom slučaju dužan omogućiti korištenje tjednog odmora na način kako je određeno zakonom, s tim da se blagdani i neradni dani određeni zakonom ne uračunavaju u trajanje tjednog odmora

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja greška, ugovor nije na neodređeno nego na određeno vrijeme.

Što se tiče navedene stavke ugovora, zar to ne bi trebalo značiti da je svaka nedjelja neradna, odnosno da poslodavac nemože tražiti rad nedjeljom?

Naime, nakon nedolaska na posao u nedjelju, meni i još jednoj osobi je rečeno kako se ugovor o radu na određeno neće produžiti, a druge dvije osobe čiji ugovor je na neodređeno vrijeme su stavljene na nižu poziciju.

 

Poslodavac je velika i ugledna firma, svaki mjesec je povećan opseg posla u određenom vremenu, i to traje 10 do 20 dana. Za to vrijeme nema slobodnih dana, bez obzira na vikende, državne praznike. U to vrijeme, prekovremeni sati su svakodnevnica.

 

Unaprijeh hvala na odgovoru.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija