Jump to content

prava samohrane majke


aida1983

Preporučene objave

U tijku mi je rastava braka,vec 11mjeseci ne zivim sa muzem.Sama sam sa dvoje malodobne djece.Razlog rastave je nasilje u obitelji,kako fizicko,tako i psihicko.U czsr je posredovanje zavrseno,predala sam na sud i sada cekamo poziv.Moj bivsi muz nevidi zasto bi nam financijski pomagao.Naime on je stranac,te nema vise pravo boravka u RH.Nema pravo nigje ni radit,samo sto on radi na crno,ima novce,ali neda za djecu.Za nasilje u obbitelji je dobio 2god.uvjetno.Kasnije sam ga prijavila za prijetnje smrcu,isto je dobio 2god.uvjetno.Ali nije dobio progon,neznam valjda neko ceka da me ubije,pa onda bude dobio progon.

Djeci kupi nesto ako ga zamolim da im kupi.Ja sam sa dvoje djece,placa mi je 2700kn,stan placam 2000kn,pa zivi od toga.A socijalna radnica se bas ni ne trudi da nam pomogne iako sam joj rekla da nemogu,da nemam.Znaci ako nemam za stan mogu s djecom na ulicu.Neznam koja imam prava i u tome je problem?Zelim znati koja su mi prava pa da i ja mogu trazit.Uzasno je reci djeci da nemas,ne razumiju to jos.Ako me netko moze uputit u neku ustanovu,ili nesto,da saznam svoja prava i gdje da se obretim??Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Da li ste se interesirali o naplati uzdrzavanja djece putem roditelja Vaseg supruga? Neznam kako to ide sa strancima ali U HR, ako se ne varam, ukoliko otac izbjegava placati za uzdrzavanje djece tada majka moze sudski dobiti ta prava od njegovih roditelja, pa makar da im se zaplijeni imovina. Raspitajte se o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon sto se okonca rastava braka i sud odredi alimentaciju, mozete traziti naknadu sredstava za uzdrzavanje djece za vrijeme od prestanka bracne zajednice do okoncanja braka odnosno određivanja visine alimentacije. Dakle ovih 11 mjeseci + ovo vrijeme do okoncenja braka.

Pravni savijet (besplatni) mozete dobiti u Pravnoj klinici Pravnog fakulteta u Zg, a vjerujem i ostalih pravnih fakulteta u Hrvatskoj ovisno gdje zivite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija