Jump to content

jedan prekršaj 2 kazne


milemrki

Preporučene objave

pre 30 mijeseci sam uhvaćen kako upravljam vozilom pod utijecajem alkohola pri ćemu sam imao 1,60 promila alkohola u krvi zbog toga su mi oduzeli vozačku odmah i napisali zapisnik koji sam potpiso , kad su završili pitao sam smijem li dalje voziti jer do kuće imam 20 km, rekli su da im pokažem zapisnik ako me neko zaustavi,nakon 40 minuta voznje i dolaska u selo zaustavila me druga patrola u civilnom vozilu,i opet trazila dokumente reko sam da su oduzeti i pokazo zapisnik opet sam radijo alkotest i pokazako je 1,34 promila i opet kazna.Kako je sve to bilo 22.05,2009, a novi je zakon je stupao na snagu 01.06.2009, policajac mi je reko da se brišu kazneni bodovi,nakon 2 mj dobijam kaznu; 1 prekršaj za alkohol - 3ooo kuna i 6 mj zabrane voznje i 2 kazna-upravljanje vozila bez vozačke i alkohol 6000 kuna i 6 mj zabrane vožnje,kako se to desilo u sisačkomoslavčkoj županiji a stanujem u Zagrebu, saslušanje je bilo u Zagrebu na kojem sam prizno vožnju pod alkoholom i vožnju bez vozačke, na pitanje sudije jesam li kažnjavan prije reko sam da jesam za isti alkohol. reko je da se nemogu biti 2 kazne u 40 minuta za 1 prekršaj i da se žalim zbog tog,i da su sluzbenici pogrešili što mi nisu uzeli klučeve kad i vozačku,nego me pustili i dojavili drugoj patroli što je bilo očito.Žalijo sam se i jučer dojde ista presuda od višeg suda iz Siska, pa me zanima šta dalje da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste u pravu za datume onih zakona, izmjene su bile 17.06.2008. godine, a potom 09.07.2011. godine.

 

Nisu se mjenjale odredbe odredbe koje se vas tiče, osim što je za alkohol od 1,00 do 1,50 g/kg umjesto 2.000-5.000 sada 3.000-5.000 kuna.

 

Prvi postupak se vodi za onih 1,60, kazna jest 5.000 kuna tu nema ništa sporno.

 

Nakon toga vam je oduzeta vozačka dozvola i izrečena mjera opreza, za čije kršenje je nova kazna od 5.000 kuna.

 

Vi ste za drugi prekršaj dobili 3.000 kuna i sad se žalite.

 

Sud lako može prekvalificirati prekršajnu radnju i kazniti vas kako su odmah trebali.

 

Što se tiče alkohola počinili ste produženi prekršaj za koji vam se može izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja do dvije godine.

 

Dogodila se serija grešaka i policije i suda, jedni su vas trebali odmah uhititi, a vjerujem da i bi da su znali, a drugi su vas trebali kazniti dva puta po 5.000 kuna a bi i oni da su znali.

 

Mislim da imate sreće i da bi nakon svega ovoga trebali šutiti.

 

:dobri:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija