Jump to content

Bez kontakta


benny

Preporučene objave

Trebala bih vašu pomoć.Okretala sam se polukružno na cesti s tim da sam imala upaljena sva četiri svijetla i ostali sudionici prometa bili su upozoreni o mojoj namjeri.Neki su se i pomaknuli kako bih izvršila tu radnju.Međutim iza zavoja mi dolazi motociklist u punoj brzini, koči i staje bez da smo se dotakli vozilima.Kako je zakočio i stao, motor mu ispao na cestu i prilikom toga je oštetio rezervar.Zvali smo prometnu policiju ostavili svoje podatke a kako nije bilo kontakta i povrijeđenih policija je rekla da nema ništa s tim.Tri i pol sata poslije zvali su me iz prometne da dođem na mjesto nezgode da se dotična osoba predomislila(motociklist).Došli smo na mjesto nezgode ja i dotični motociklist.Dali samo iskaz ,puhali alkotest(0,00),da bi danas dobila od svoje osiguravateljske kuće dokumente koje moram ispuniti kako bi se s moje police naplatila šteta (oguljena boja) rezervara.

Kako je moguće da dotična osoba zna kojoj osiguravateljskoj kući pripadam?Kako je moguće naplatiti štetu bez policijskog zapisnika kojeg nisam dobila do dana današnjeg?

Šta napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podatak o vašem osiguravatelju nije tajan i može se naći na internetu.

 

Moguće je naplatiti štetu bez policije i sama policija to preporučuje.

 

Vaša krivica je očita, mislim da vam je jeftinije oštećenom dati na ruke 500 kuna nego ići preko osiguranja, a on bi vam trebao potpisati kratku izjavu da je isplaćen po tom štetnom događaju.

 

Ako to ne želite, raspitajte se kod vašeg osiguravatelja koliki iznos će mu isplatiti i da vam izračunaju koliki bonus gubite na polici u iduće 3 godine (15%+10%+5%) pa vidite da li vam je jeftinije platiti osiguravatelju u gotovini ili da gubite dio bonusa. Ako bonusa nemate još je skuplje ulaziti u malus.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija