Jump to content

Što učiniti kada me uhvate u krađi? Što smijem, a što ne?


lady_Zz

Preporučene objave

Ovako, imam jedno pitanje i molila bih vas odgovore. Nedavno, iz banalnih i sada ne bitnih razloga kad sam bila u DM-u pokušala sam ukrasti neke šminkes prijateljicom. Po izlasku iz dućana zaustavila je moju prijateljicu i mene zaštitarka i odvela nas je u skladište te tražila da izvadimo sve stvari iz torbe i džepova. Po tom su došli policajci. Prijateljica je puštena kako kod nje ništa sumnjivo nije nađeno. Nisu joj dozvolili da ostane sa mnom kako nije sa mnom u krvnom srodstvu. Čemu to, zašto nije mogla ići sa mnom? Dobila sam zapisnik i kako sam maloljetna pozvali su mi roditelje da dođu po mene. Na razgovoru su me ispitivali s kim se najviše družim, što sam radila, jesam li markirala, za vrijeme markiranja gdje sam bila, u kojem kafiću, što sam pila, zašto sam markirala... Čemu sva ta pitanja, zašto je uopće bitno ime i prezime moje najbolje prijateljice? Jesam li ja bila dužna izvaditi stvari iz torbe i džepova? Ima li pravo zaštitarka kopati po mojim stvarima? Jesam li mogla to odbiti? Jel policija ima pravo na pregled mojih osobnih stvari? Roba je bila u vrijednosti otprilike 300 kuna. Pročitala sam negdje da ako je roba u manjoj vrijednosti od 1000 kuna da to nije kazneno djelo. Jesam li odmah trebala biti puštena ili je dolazak policije bio nužan? Jesam li mogla odbiti poći sa zaštitarkom u skladište odmah na početku? Dobila sam taj zapisnik. Što to zapravo znači? Briše li se on nakon nekoliko godina i kako on može utjecati na moj upis na fakultet i kasnije zapošljavanje? Hoću li se ikada moći zaposliti u inozemstvu, dobito drugo državljanstvo, ako budem htjela/trebala...? Jesam li mogla pobjeći? ...sve ovo došlo mi je tek kasnije u glavu, u tom trenutku obuzeta neljudskim strahom sam učinila apsolutno sve što su me tražili. Sada me zanima koja sam zapravo prava imala odnosno nisam. Koje su posljedice svega ovoga??? Priznajem da sam pogrješila, ali opet mi je u glavi 1000 pitanja. Molim vas, moliiiim za odgovore zato što ću izludit. Hvala punooo unaprijed !!!! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

1.Nemoj krasti, ne isplati se, vidi naše vrle političare

 

2.čudi me ako si maloljetna da su te ispitivali bez prisustva i dozvole roditelja ili odvjetnika.Kao što si vidjela u filmovima uvijek se možeš braniti ŠUTNJOM,a sve što kažeš vrijedi samo u sudskom postupku.Tu ima materijala za pučkog pravobranitelja za mladež.

 

3.zapisnik služi samo radi njihove interne evidencije i ne bi ti trebao praviti nikakve probleme niti na faksu niti kod zapošljavanja.Nakon nekog vremena može se podnesti Zahtjev za brisanjem. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

ako je to bila jednokratna krađa, i nije otišlo u postupak, lijepo zahvalite Bogu ili kome već želite, što je prošlo.

 

Ukoliko mislite ovdje dobivati savjete kako krasti a proći nekažnjeno, onda ste se prevarili. Jedini savjet koji ćete dobiti jeste - ne kradite, a ako se već ne možete suzdržati - nek mama i tata pripreme novce za odvjetnika pa će Vam on dati lijepe savjete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija