Jump to content

Koliko do izdavanja Rjesenja?


anonimno

Preporučene objave

Koliko je prosječno vremena potrebno da Javni bilježnik donese Rješenje o podjeli nesporne imovine pokojnika u ostavinskoj raspravi?

Naime, ostavinski slučaj traje već dvije godine zbog spornih nekretnina, koje će vjerovatno nazad na sud, međutim podjela jednog dijela imovine je usaglašena i već tri mjeseca čekamo Rješenje JB-a.

Zahvaljujem na Vašem odgovoru!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Bilježnik donosi rješenje kroz svega par dana pod uvjetom da u spisu ima sve nasljedničke izjave i svu potrebnu dokumentaciju, i općenito nema nekog odugovlačenja, no ako nasljednici ne surađuju i ne dostave u spis sve nasljedničke izjave(ovjerene ili na zapisnik), može se znatno odužiti.Možda je to slučaj kod vas. Moguće je da se ne dostavlja u spis od strane nasljednika neka potrebna dokumentacija npr.zk za nekreninu kao dokaz, pa vam bilježnik, u ovom slučaju daje poduži rok za to, iako može riješiti stvar prem stanju spisa, znači kao da ta npr.nekretnina ne postoji.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija