Jump to content

parkiranje na nogostupu - molim pomoc


hybrid

Preporučene objave

Pozdrav,

danas mi je pauk dignuo auto te sam dobio 300 kn kazne + 500 kn sam platio zagrebparkingu.

 

u prekšajnom nalogu piše da sam parkirao na nogostupu i time povrijedio čl. 82, st.1 t.10 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

ako sam kriv,nemam apsolutno nista protiv da platim tu kaznu,makar mi to znatno olaksa novcanik.

 

stvar je u tome da je taj "nogostup" u biti neki uski pojas asfalta,koji je s jedne strane zagreb parking uzeo sebi za parkirna mjesta (auti se mogu bocno parkirati tamo,tako da im pola auta bude na kolniku,pola na tom "nogostupu" koji je izdignut od ceste visinski) a s druge strane je neka privatna povrsina gdje se svi parkiraju (ako netko slucajno zna onaj parking iza nsb-a, prema onom kaficu route 66 ili tako nesto). parkirao sam se tako da mi nijedan dio auta nije bio na zagrebparkingovom parkirnom mjestu.

 

moje pitanje je (mozda ce zvucati glupo) da li taj nogostup mora biti nekako obiljezen, ili je potrebno staviti znak o zabrani parkiranja/zaustavljanja...u krajnjoj liniji, posto je linija izmedu te privatne povrsine i "nogostupa" tesko prepoznatljiva,mogu li se s tim izvuci u zalbi na sudu?

 

naime ovo je definicija nogostupa koju sam nasao na internetu: "Nogostup je posebno uređena prometna površina namijenjena za kretanje pješaka, koja nije u razini s kolnikom ceste ili je od kolnika odvojena na drugi način."

 

 

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija