Jump to content

jednaki uvjeti??!!


Zimzi

Preporučene objave

Molim stručno objašnjenje šta se točno smatra "jednakim uvjetima"(budući da još nigdje nisu jasno definirani,pa tu postoje mogućnosti za raznorazna tumačenja,ovisno o potrebama naravno) u članku kojim se poziva na prednost pri zapošljavanju branitelja,djece poginulih branitelja... ,da li se testiranja na objavljene natječaje za posao u državnu službu moraju provesti i kad postoje prijavljeni i takvi kandidati,budući da Zakon o javnim službenicima i namještenicima nalaže obvezu provođenja testiranja,te da li su u slučaju neprovođenja testiranja radi direktnog zapošljavanja "osoba s prednošću zapošljavanja",povrijeđena prava ostalih kandidata i ako postoje kakvi pravni lijekovi su na raspolaganju?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...šta se točno smatra "jednakim uvjetima"...

Trebali bi ispunjavati iste kriterije-uvjete prilikom raspisivanja natječaja, a koji su to uvjeti, uvijek piše u tekstu natječaja međutim....

 

..testiranja na objavljene natječaje za posao u državnu službu moraju provesti i kad postoje prijavljeni i takvi kandidati, budući da Zakon o javnim službenicima i namještenicima nalaže obvezu provođenja testiranja,te da li su u slučaju neprovođenja testiranja radi direktnog zapošljavanja "osoba s prednošću zapošljavanja",povrijeđena prava ostalih kandidata....

 

Branitelji bi trebali imati prednost ako ispunjavaju uvjete kao i ostali prijavljeni sudionici (znači npr. na testiranju imaju isti broj bodova te ostale uvjete iz teksta natječaja) ali ako rezultati testiranja nisu puno lošiji od ostalih kandidata te kroz razgovor sa kandidatom - braniteljem komisija u kojoj je neparan broj članova (najmanje tri) utvrdi da je isti sposoban za službu i svojim sposobnostima, znanjem i vještinama kao i poznavanjem struke bitno ne zaostaje za ostalim kandidatima bi i mogla (ne vidim razloga zašto ne) ocijeniti pozitivno spomenutog kandidata i samom činjenicom da ima prednost pri zapošljavanju, zaposliti istog.

 

Između ostalog i Uredbom o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi možemo protumačiti da se u nekim slučajevima ne mora uvijek provoditi testiranje i da ta uredba nije baš najbolje usklađena sa Zakonom o drž.službenicima ali mislim da niste oštećeni tom uredbom.

 

...kakvi pravni lijekovi su na raspolaganju...

Inspekcija rada tj. upravna inspekcija.

 

;-)

 

Ovo je pitanje sadržajno malo više vezano za radno i socijalno pravo, a ne za prava branitelja ali neka ostane u ovom podforumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija