Jump to content

Ugovorna prava i obveze sufinanciranih zaposlenih


Katerina

Preporučene objave

Znali netko možda koja su prava i obveze osoba koje su zaposlene putem mjere sufinanciranja mladih nezaposlenih bez radnog iskustva do 29 god? U mom slučaju radi se o VSS.

 

Posebno me zanima koliko zapravo točno traje sufinanciranje, tj. radni odnos, moj poslodavac mi je rekao 12 mjeseci, međutim, sada vidim na web stranici hzz-a 8 , 9 mjeseci ako se radi o VSS. Isto tako negdje na netu spominje se 9-12 mjeseci.

Ne znam kakve su posljedice ako bi posloprimac htio raskinuti radni odnos prije isteka ugovora? Plaća li se kakva odšteta ili nešto takvo?

 

 

Hvala :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro ti je poslodavac rekao, radni odnos traje, tj. ugovor o radu mora se sklopiti na najmanje 12 mjeseci, a sufinanciranje za radnika s VSS traje 8 mjeseci. Sve o tome detaljno imaš na internetskim stranicama HZZ-a (www.hzz.hr) u izborniku s lijeve strane pod "Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru :-)

 

Pročitala sam sve što ima na hzz, samo mi nije jasno ako posloprimac želi prekinuti radni odnos prije nego istekne tih 12 mjeseci kakve su posljedice po njega onda. Recimo da mi upadne neki puno bolji posao i slično ali baš usred trajanja ovog sufinanciranog - mjesam li obvezna platiti neku odštetu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju poslodavac mora HZZ-u prijaviti potrebu za radnikom pod istim uvjetima pod kojima je zaposlio i tebe, a HZZ mu onda, u roku od 60 dana, treba pronaći osobu koja ispunjava te uvjete i koja će biti zaposlena onoliko koliko je tebi ostalo do kraja ispunjenja ugovora. Npr. ako je ugovor sklopljen na 12 mj., radila si 7 mj., znači ostalo ti je još 5 mj., pa ta tzv. zamjenska osoba treba odraditi samo tih 5 mjeseci. Naime to je sve uvjet za to da poslodavac ne treba vratiti za tebe neiskorišteni dio sredstava koji mu je uplatio HZZ, no ako mu HZZ ne nađe tzv. zamjensku osobu, onda poslodavac nije dužan ništa vratiti niti je dužan sam tražiti zamjensku osobu.

 

Ti kao radnik ne plaćaš nikakvu odštetu i ne snosiš nikakve posljedice zato što si prekinula radni odnos (npr. zbog toga što si našla bolji posao) na temelju kojega je poslodavac dobio financijsku potporu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija