Jump to content

prednost u jednakim uvjetima


GABA

Preporučene objave

Molim pomoć,prijavio sam se na natječaj za prijem na radno mjesto u javnu služu s tim da je na natječaju navedeno da će kandidati biti obavješteni kad će biti testiranje,dakle testiranje je samim natječajem predviđeno.Nakon nekog vremena dobio sam obavijest na kućnu adresu da su primljena tri kandidata sa pravom prednosti(bilo je predviđeno tri radna mjesta)-jedan branitelj i dvoje djece poginulih branitelja.Mene zanima jesu li tu prekršena prava ostalih kandidata na testiranje,je li državna služba bila dužna provesti testiranje i kakvi su pravni lijekovi na raspolaganju??!!Da li postoje neka ograničenja osoba sa prednošću zapošljavanja vezano za mjesta gdje kandidiraju( branitelj iz jedne županije bude zaposlen u nekoj drugoj),vezano uz broj puta koliko mogu ostvariti tu prednost(dešava se da jedan takav kandidat samo se premješta iz jedne službe u drugu, kako se pojavi koji natječaj,napuštajući ovu prvu bez objašnjenja i ponovo zauzimaju mjestu u ovoj drugoj bez ikakvih testiranja),te kome se mogu obratiti ako znam da je jedan takav kandidat primljen u javnu službu a neposredno prije toga je sam prekinio prethodni radni odnos,a još je prijavljen na par dana u neku firmu samo kako bi mogao ostvarivati i novčanu naknadu sa zavoda!Molim detaljan odgovor!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otvorili ste drugi nick (sada GABA), a postavili isto pitanje koje ste dva dana prije postavili sa nickom Zimzi u podforumu prava branitelja gdje ste dobili precizan odgovor.

 

Zašto se predstavljate sa dva nadimka - nicka na istom portalu?

 

 

Evo vam precizan odgovor (kratko i jasno):

 

Prednost pri zapošljavanju imaju i samo ako ispunjavaju uvjete natječaja sljedećim redosljedom:

 

- djeca smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata bez obaju roditelja,

- HRVI iz Domovinskog rata,

- član obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,

- dragovoljac iz Domovinskog rata,

- hrvatski branitelj iz Domovinskog rata

 

Zimzi ili GABA ili kako već, ako ste nezadovoljni, možete uložiti prigovor protiv rješenja koje ste dobili u roku od 15 dana tj. podnijeti zahtjev upravnoj inspekciji.

 

 

 

:zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija