Jump to content

Relativna zastara.


cisky1

Preporučene objave

A ako je postupak u tjeku? Naime terete me da sam s jednog vozila otpilao muldu i zavario na drugo vozilo u 1-2 mj 2009. Prije toga sam zvao sve institucije koje bi mi mogle dat odgovor a najblize sto sam dobio je:iza prvih varova radi sta oces. Navodno to nije nista precizirano vec to tumaci kako kome odgovara gdje bi mogao dobiti tocan odgovor u vezi toga. Svaka pomoc je dobro dosla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam ja dosada naučio: relativna zastara je zastara da se pokrene postupak i ona je koliko i največa predviđena kazna za to određeno djelo, a apsolutna zastara je duplo veča od maximalne moguče kazne. Relativne zastare više neka ako je pokrenut postupak u roku, a tada možeš samo razvlačit do apsolutne. Tolko ja znam ali nisam pravnik i molim da me netko ispravi ako sam u krivu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

relativna zastara nastupa nakon određenog broja godina predviđenog za pojedini postupak (ne mora nužno biti kazneni postupak),a znači da se u tolikom vremenskom periodu ništa nijr dešavalo po pitanju određenog predmeta.Apsolutna zastara pokriva duži vremenski period.A sad kvaka:u periodu relativne zastare (znači od zadnje aktivnosti vezane uz predmet do isteka vremenskog perioda zakonom predviđenog kao relativna zastara,predmet se može nastaviti/pokrenuti ponovno i tada se zastara broji ispočetka,a kad nastupi apsolutna zastara,predmet "propada",tj. ne može se više voditi nikako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija