Jump to content

prometna nesreća s vozilom u prekršaju


pero0701

Preporučene objave

Vozilo A kreće se žutom trakom za vozila javnog prijevoza ispred vozila B koje se također kreće žutom trakom. Vozilo A prestroji se u desnu traku, namjenjenu osobnim automobilima. Volilo B nastavlja put po žutoj traci. Kada vozilo B ulazi u mrtvi kut vozilu A, vozilo A bez uključivanja pokazivača smjera, započinje prestrojavanje u žutu traku te bočno udara u vozačevu stranu vozila B te ga izgura iz trake na nogostup. Oba vozača su dobila prekršajne prijave, vozilo A zbog nedozvoljne radnje, izazivanje prometne nesreće, vozilo B prekršaj zbog vožnje po traci namjenjenoj vozilima javnog prijevoza. Tko snosi troškove štete?! Tj. tko je kriv?! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se PN dogodila onako kako ti opisuješ, a izgleda da jeste, jer je policija tako uradila i prekršajne naloge, onda je za izazivanje PN isključivi krivac vozač vozila A, koji je započeo radnju mijenjanja prometnog traka a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija