Jump to content

prolazak kroz crveno i prijava bez zapisnika


marko212

Preporučene objave

Poštovani,

 

nisam uspio naći sličan primjer na forumu te vas molim pomoć: vozeći Horvaćanskom skrenuo sam lijevo u Selsku iz trake kojom se vozi ravno te sam na slijedećem semaforu prošao kroz žuto. Odmah nakon prolaska kroz drugo raskršće sustigao me policajac na motoru te zaustavio sa strane i tvrdio da sam pored neispravnog prestrojavanja prošao kroz crveno što sam ja negirao tvrdeći da je u momentu kada sam ušao u raskršće bilo upaljeno žuto svjetlo. Uglavnom, policajac je kontaktirao centralu (valjda provjera podataka, nisam čuo razgovor)te nakon što je kratko porazgovarao sa mnom (i dalje je tvrdio da sam prošao kroz crveno što sam ja uporno negirao) rekao mi da ubuduće pazim kako vozim, sjeo na motor i otišao. S obzirom da baš nemam iskustva sa prometnim prekršajima mislio sam da mi je izrekao opomenu (sad vidim na ovom forumu da se i opomena izdaje u pismenom obliku).

Prije dva dana dobio sam prekršajni nalog po kojem sam kriv za gornje navode i dužan platiti 700 kn za prestrojavanje i 2000 kn za semafor te još dodatno zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju 3 mjeseca.

Prestrojavanje sam skrivio i to priznajem no ne priznajem da sam prošao kroz crveno jednostavno iz trazloga što nisam, a i 2000 kn mi je zbilja puno za platiti za nešto za što se ne osjećam krivim. Molim vas za savjet da li imam osnove za žalbu na presudu budući da nemam svjedoka tako da je moja riječ protiv riječi službene osobe (a kako pišete na forumu, u toj situaciji moja riječ ne vrijedi) te da li činjenica da policijski službenik nije na licu mjesta napravio nikakav zapisnik te mi nije ništa uručio (niti sam ja išta potpisao) može pomoći meni u korist?

Također bih vas molio pojašnjenje od kada do kada mi traje zabrana upravljanja vozilom budući da datumi nisu navedeni na nalogu te da li trebam dostaviti vozačku dozvolu u PP?

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bili vi u pravu ili ne, pravo na prigovor ipak imate.

 

Predajom prigovora u policijskoj postaji koja je izdala prekršajni nalog isti stavljate van snage do pravomoćnosti sudske odluke.

 

Policajac nije dužan napraviti nikakav zapisnik, postupanje policije je bilo zakonito.

 

Vozačku ne davate nikome, ostaje kod vas, moguća je zaštitna mjera zabrane upravljanja koja nastupa tek dostavom posebne obavjesti iz policije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija