Jump to content

pokretanje ovrhe u slo


flegs

Preporučene objave

Radio sam u firmi u Hr koja je kćer firme u Slo. Ostali su mi dužni otpreminu, tužio sam ih na općinskom sudu i dobio presudu na koju se nisu žalili. no, nemam im što ovršiti :tuzan: jer na računu nemaju ništa, imovine nemaju itd.

I sad mi je moj odvjetnik predložio da uzmem odvjetnika u Slo i prevedem sve papire i napravim tamo ovrhu nad firmom-majkom.

No, nisam baš blizu Slo pa ne mogu samo sjesti u auto da pitam jel to moguće, koliko košta itd. pa ako netko ima neka iskustva s tim molio bih da napiše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljiv slučaj. Međutim, meni se čini da je tu riječ o dva različita poslovna subjekta, bez obzira što se oni nalaze u određenoj financijskoj vezi (odnos majka-kćer). Nisam 100% siguran, ali ako je sud donio presudu u odnosu na jedno društvo sa sjedištem u RH, sumnjam da možete na temelju te iste presude provesti ovrhu u drugoj državi, protiv društva koje ima drugo ime.

 

Nekako mi zvuči logičnije da ste utužili i jednu i drugu firmu u RH (istom tužbom), pa da ste u tom postupku dokazali njihu vezu, te zahtjevali da ih sud obveže da Vam solidarno isplate utuženi iznos.

 

Ovako mi se čini nevjerojatnim da u ovršnoj ispravi imate navedenog jednog dužnika a tražite ovrhu protiv drugog dužnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija