Jump to content

Koliko ona njemu duguje?


ZastoJa

Preporučene objave

Ne znam da li sam na dobrom podforumu, ali ja ću pitati, pa...

 

Ovako, sestrična se pred 5 godina "spetljala" sa tipom koji je bio razveden i imao 5-ero djece. U to vrijeme, ona je dobro zarađivala, naslijedila kuću....dakle, prije veze. Nakon što se on doselio k njoj, sa svom djecom, stvari su odmah krenule nizdbrdo. On nije htio više raditi, ona je sve financirala...dobro, na kraju se on zaposlio, i sad - dignuli su kredit...e, ne znam kak se to zove, ali mislim da kao za uređenje kuće, tako nekako....jer je bila u lošem stanju...pa pretpostavljam da to nije stambeni kredit nego neki drugi. Uglavnom, veliki kredit. Nažalost, ne znam na koga točno je kredit, ali znam da su oboje potpisivali (pretpostavljam na nju, jer je njena nekretnina)...u međuvremenu, ona je ostala bez posla, pa je neko vrijeme on plaćao kredit. Joj, sad sam se već spetaljala...ali što želim pitati - dakle, vjenčali se nisu, kredit još uvijek imaju, naravno, a on ju, inače, od prvog dana vara i to niti ne krije. Prijeti joj da će, ako ga izbaci, tražiti da mu pripadne cijela kuća, bla, bla...na koliko točno novaca on ima pravo? Jasno da ona njega ne bi zakinula za ništa što je on uložio (iako je ona uložila puuuuuno više, a i njegovo 5-ero djece je uzdržavala), ali nju sad brine da ne ostane bez ičega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma joj,dužna mu je točno onoliko koliko može dokumentirati računima,plaćenim ratama kredita (bilokakav pisani trag,npr. uplatnica,adm. zabrana na plaću isl),jer se tako i ja mogu,bez ikakvog argumenta,prijetit npr. vama da ste mi dužni...a to je onda već u kategoriji kamatarenja.Neka se ništa ne brine,takve prijetnje se mogu podvesti i pod verbalno nasilje,a i to pokrivaju neki zakoni...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nasdljeđena imovina je osobna imovina a ne bračna ili zajednička imovina .

 

kuću je nasljedila i kuća je njena .nedjeli se.

druga strana može tražiti povrat 1/2 uloženoga o obnovu kuće ali za ulaganje moraimati dokaze(računi ,svjedoci).

ali u toj kući je stanovao sa svojom dijecom

kad se odbiju troškovi stanovanja

iznos za povrat sredstava se znatno smanjuje.

 

bilo bi dobro ako bi mu pismeno (preporučeno i sa povratnicom)poslala prijedlog za sklapanje ugovora o najamu.

ako odbije primiti pismena ili sklapanje ugovora o najmu ,

tužbom tražiti iseljenje zbog korištenja bez osnove .

tražiti najam za zadnjih 5 godina uvečan za zakonske zatezne kamate (stjecanje bez osnova)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni inače još uvijek žive zajedno! On ne želi izaći bez da mu ona odmah da ne znam koju tu svotu novaca, kao "sve što je uložio", iako je to malo, a on očekuje ustvari da mu, ako ga se želi riješiti kupi stan da ima gdje biti. A toliki nije ni iznos kredita koji su digli, ja mislim. A kamoli kad se uzme sve ostalo u obzir. Ona ne želi nauditi djeci, pa ne želi (a i ne zna ima li pravo) pozvati policiju ili slično da ih izbaci. Kažem, ne želi to ni zbog djece, nikakvo nasilno izbacivanje....uglavnom, on joj je rekao nešto tipa: ništa mi ne možeš, ja ne odlazim dok mi ne daš toliko i toliko love na ruke, još budem se pobrinuo da ti prije izletiš.

 

S tim da, kredit bi cijeli preostali isplaćivala ona, naravno. Sveukupno, on je do sad platio manje od pola uplaćenih rata.

 

Ok, hvala puno na savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija