Zvonko-Zg objavljeno: 19. prosinac 2011. objavljeno: 19. prosinac 2011. Lijepi pozdrav Molio bih odgovor ako netko ima slično iskustvo vezano uz ostavinsku raspravu ili informaciju kojom bi se mogla rješiti situacija. Kao jedini nasljednik dobio sam poziv za ostavinsko ročište kod javnog bilježnika, Jedina ostavina iza pokojne osobe su novčana sredstva na kunskom i deviznom računu u banci. I tu je sad nastao problem. Ja kao nasljednik ne znam koliki je iznos na tim računima, banka na zahtjev javno bilježničkog ureda ne daje informaciju o iznosu na računima pozivajući se da je ta inforamcija jedino dostupna vlasniku računa, opunomoćeniku ili zakosnkom nasljedniku, a javno bilježnički ured ne želi zaključiti ostavinski postupak i izdati rješenje jer ne zna visinu iznosa (u ovoj situaciji krajnje žalosno ali istinito) po kojoj bi oni onda formirali svoju nagradu. Šta sad dalje? Citiraj
Matrix odgovoreno: 12. svibanj 2013. odgovoreno: 12. svibanj 2013. "Vlasniku,opunomoceniku ili nasljedniku",hmm -vlasnik umro -punomoc nevrijedi -ostaje nasljednik????i sto sad? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.