Jump to content

Naplata štete


Joe99

Preporučene objave

27.05.2011. sam imao lakši sudar s drugim vozilom koji sam ja skrivio. Ponudio sam da ispunimo Europsko izvješće o nezgodi, ali je vlasnik oštećenog vozila rekao da nije potrebno. On je vlastoručno na papir napisao da sam se ja tog datuma u to vrijeme sa svojim vozilom zabio u njegovo i prouzročio štetu, a ja sam se ispod toga potpisao. On je zapisao moje osobne podatke, podatke o mom vozilu i o mojoj polici osiguranja. Nije bilo nikakvih svjedoka niti su slikana (fotografirana) vozila. Nakon više od pola godine, me je vlasnik oštećenog vozila kontaktirao i rekao da je prije par dana bio u mojoj osiguravajućoj kući, te da je pokušao prijaviti štetu na osnovu mojih podataka, i podataka police osiguranja. Rečeno mu je da za procjenu, ja moram doći sa svojim vozilom da se vozila slikaju u poziciji u kojoj su bila kod sudara, pa me kontaktirao da se ja pojavim. Ja trenutno nisam u mogućnosti pojaviti se kod osiguravatelja s mojim vozilom, te mi on prijeti tužbom ako se ne odzovem u roku nekoliko dana. Da li on ima pravne osnove za podizanje tužbe na osnovu mojih podataka i te izjave koju sam ja potpisao, te da li ima realne izglede da dobije (pobijedi) takav spor na sudu? Ja sam mu ponudio da napravi okvirnu procjenu štete, pa da mu ja isplatim u gotovini, pošto se radi o manjem oštećenju, ali on meni sad navodi oštećenja koja sigurno nisu nastala od mojeg auta, pa mi se čini da on želi izvući veću korist nego mu je stvarno naneseno štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovisi o tekstu izjave koju ste mu potpisali.

 

Najisplativije vam je da se ipak pojavite na osiguranju, pa da osiguravatelju isplatite iznos koji su oni isplatili oštećenom, ukoliko taj iznos ne prelazi iznos koji gubite na cijeni polica iduće 3 ili više godina.

 

Ovdje se više uopće ne radi o prometnoj nesreći već o obveznim odnosima dva građanina, stoga temu premještam u pripadajući forum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

štetu je trebalo prijaviti u roku odmah (dan ili dva najkasnije)

ko zna kakve je još štete pokupio (i od koga ih je naplatio)

pa pokušava i od Vas naplatiti štetu od prije 6 mjeseci.

 

ja bi vlasnika oštećenog vozila uputio na sud da potražuje naknadu štete.

za sud treba dokazati nastalu štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija