Jump to content

Tvrtka u tzv. "Hladnom pogonu"


fiorano

Preporučene objave

Osnovao sam d.O.o. i otpočeo s radom. Tvrtka je nova, posluje tek 2 mjeseca i za sada nema nikakve prihode. Vjerujem da će se to ubrzo promijeniti, ali za svaki slučaj želim nešto pitati.

 

Naime, jedini sam zaposlenik u tvrtki i prijavljen sam na minimalac. Novca na poslovnom računu imam toliko da si mogu isplaćivati plaću i uplaćivati doprinose + sve ostale obveze idućih 6 mjeseci.

 

Međutim, ako bi se dogodio crni scenarij i ne zaradim ništa u tih 6 mjeseci, koje su moje mogućnosti? Mogu li tada tvrtku staviti u "hladni pogon" te tako ne plaćati sve gore navedeno (plaća, doprinosi, obveze), a sve dok ne ostvarim prvu zaradu i izdam prvi račun?

 

Koliko mi je poznato, tvrtka se može staviti u "hladni pogon" te o tome obavijestiti HGK za prestankom plaćanja članarine, ali što je s mojom plaćom i doprinosima? Jer, realno gledano, ne mogu si ništa isplatiti ako novca nemam.

 

Molim odgovor stručnjaka da mi objasni koje su moje mogućnosti u slučaju ovakvog, ne daj bože, scenarija.

 

Lijep pozdrav i s poštovanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvrtka nema mogućnosti takvog 'hladnog pogona' kakvog opisuješ. Članarina HGK se plaća od upisa u sudski registar do likvidacije. Ostalo: radnike treba odjaviti ili napraviti nešto slično da se pokriju sve zakonske obveze, a da s druge strane bude što manje troškova.

Mali savjet: odaberi knjigovodstvo koje će s razumijevanjem gledati na tvoje ev. teškoće, tj. ono koje naplaćuje ono što radi.

Znam jedno :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija