Jump to content

kako se zaštititi....


lidija77

Preporučene objave

bivša supruga i ja nakon razvoda još uvjek živimo u istom stanu dok sud ne završi raspravu o podjeli imovine...međutim ja dosta vremena provodim van stana ali kad sam tu supruga stalno prijeti da će me zatvorit u zatvor ili bolnicu i tako slični ...iskreno počeo sam se bojati da mi što ne smjesti pa me zanima postoji li kakav pravni način da se zaštitim od mogućih namještaljki.....jer iskreno mogu svašta očekivat....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad vaša bivša supruga vas odluči prijaviti za nasilje, makar ste vi žrtva psihičkog nasilja, završit ćete u pritvoru i sljedeći dan bit ćete izvedeni pred suca za prekršaje koji će vas i dalje zadržati u pritvoru (7 - 15 dana)ako ne priznate počinjenje dok se ne utvrdi što je bilo ili pustiti ako priznate nešto što niste počinili. Vi ćete trebati dokazivati da niste počinili nasilje za koje vas ona lažno optužuje. Za to vrijeme ona će vam promijeniti bravu na stanu.

 

Što prije je preduhitrite, snimite je dok vam prijeti, a tu snimku, zvučni zapis čuvajte.

Dopisom izvijestite nadležni centar i policiju da ste izloženi psihičkom nasilju i prijetnjama i citirajte u tom dopisu sve što vam govori. Također dok vam prijeti možete nazvati 192 i prijaviti nasilje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija