Jump to content

Mutiran optuzni prijedlog - nasilje u obitelji


Pucpuc

Preporučene objave

Na urucenom primjerku optuznog prijedloga za prekrsaj vezan za nasilje u obitelji vidljive su naknadne izmjene stavki optuznog prijedloga. U ovom slucaju je optuzni prijedlog "mutirao" na nacin da je netko pobrisao dokaz pod tockom F iako se da procitati da on glasi"da se izvrsi uvid u zapisnik o zaprimanju kaznene prijave na ime xy"

Kao laik znam da se svi sluzbeni dokumenti mogu korigirati sa tankom crvenom crtom. U ovom slucaju se od prekrsajnog suda "krije" postojanje kaznene prijave iz nepoznatih razloga.

Zanima me da li je sud duzan odbaciti takav prijedlog(u slucaju da je dokaz o kaznenoj prijavi vidljiv to jest neizbrisan korektorom) ili ga prosljediti drzavnom odvjetnistvu, u biti zanima me strucno misljenje i da li je ovo normalno i prihvatljivo da se popis dokaza moze naknadno brisati i prepravljati?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može se prepravljati.

 

Evidentno je da postoji i kaznena prijava, nije jasno zbog čega i da li se preklapaju protupravne radnje iz prekršajnog optužnog prijedloga sa protupravnim radnjama iz kaznene prijave.

 

Postoji jedan sporazum između policije i državnog odvjetništva o postupanju radi izbjegavanja dvostrukog procesuiranja po prekršajnim i kaznenim stvarima po istoj protupravnoj radnji.

 

U svakom slučaju, ide se u korist okrivljenika da ga se procesuira samo jedanput po jednom događaju.

 

U slučaju koji vi navodite očito je da je došlo do naknadnih konzultacija između ovlaštenih tužitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija