Jump to content

Tužba protiv nepostojeće firme??


Notturno

Preporučene objave

Građevinska firma pod ovrhom vodi sud sa privatnom osobom. Privatna osoba tuži i potražuje naknadu štete za nepravilno izvedenu gradnju. Firma uzvraća protutužbom i također potražuje novčanu naknadu. Međutim, problem nastaje kad iz firme izlazi nekoliko inženjera, a jedan od njih je nositelj "romboida". Firma je pod ovrhom... nekoliko milijuna kuna u pitanju. Što se događa i kako se privatna osoba može naplatiti za nanesenu štetu ukoliko se firma zatvori i praktički se vodi spor sa nepostojećom firmom?? Napominjem da šef firme u posjedovanju ima nekretnine i automobile. Također, ukoliko prenese vlasništvo na suprugu, djecu... da li je dug nasljedan??

 

Unaprijed zahvaljujem!

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko firma (pretpostavljam da ste mislili na d.O.o.) nema novčanih sredstava i imovine, a rekli ste da nema jer je u višemilijunskoj blokadi šanse za naplatu su Vam ravne nuli. No kako sam ja shvatio Vi još uopče ni nemate pravomočnu presudu u svoju korist.

Ukoliko kako Vi kažete "šef firme" ima imovinu u svom privatnom vlasništvu iz nje se ne možete naplatiti jer on kao fizička osoba ne odgovara za dugove d.O.o.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija