Jump to content

kazna za mladog vozača i za prebrzu vožnju


abcdefgh

Preporučene objave

Poštovani

 

datuma 02.01.2012 sam zaustavljen i dobio dva obavezna prekršajna naloga, jedan za prebrzu vožnju u naselju (68 km/h što je za 18km/h veća od dozvoljene) i za vožnju prejakog auta, mladi sam vozač a auto mi ima 85 kw znači 5 kw više od dopuštenog. Nikada nisam kažnjavan niti sam imao ikakve veze sa policijom do ovog dana i nemam nikakva primanja, još uvijek idem u srednju školu. Namjeravam pisat žalbu jer ne vjerujem da mi nisu mogli dat opomenu ili upozorenje na temelju svega navedenog.

 

Moje pitanje je slijedeće:

 

Za prebrzu vožnju mi je policajac napisao da sam počinio prekršaj iz članka 53. stavka 1, kažnjiv po članku 53. stavku 6 što nema apsolutno nikakve veze za ovaj prekršaj.. U članku 53. stavka 1 piše : Zaštitna mjera obveznog liječenja od ovisnosti može se primijeniti prema počinitelju prekršaja koji je prekršaj počinio pod odlučujućim djelovanjem ovisnosti od alkohola ili opojnih droga kad postoji opasnost da će zbog te ovisnosti ponovno počiniti neki prekršaj.

A članak 53. stavka 6 niti ne postoji.

Puhao sam i napuhao 0.0 ali nisam dobio nikakav papir koji to potvrđuje.

 

Molim pomoć, ne znam dali da se žalim na brzinu ili na krivo pisanje naloga. I šta će prije proći na sudu, to što mi je napisana kriva kazna ili to što sam srednjoškolac, nemam primanja i ovo mi je prvi prekršaj??

 

Zamolio bih vas još da me savjetujete u pisanju žalbe za prejak auto na temelju svega navedenog i trebam li još nešto dodati u žalbi i mislite li da će proć.

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam u što ste vi gledali, ali evo vam link zakona

 

http://zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama

 

kazna je 500 kuna i nema ništa sporno.

 

Za kaznu po mladom vozaču dodatnih 1.000 kuna.

 

Prigovor neće puno pomoći, nema nikakve svrhe poricati prekršaj, treba priložiti potvrdu iz porezne da nemate nikakve imovine i potvrdu iz škole da ste učenik, sud neće oprostiti kaznu, neće izdati opomenu rad stjecaja prekršaja, može umanjiti kazne na zakonski minimum od ukupno 500 kuna, a ne vjerujem previše ni u to.

 

Ako ne dobijete primjerenu kaznu i za par mjeseci ubijete nekoga, taj sudac koji vam je umanjio kaznu će dobiti po glavi upravo od svoga predsjednika.

 

Pišite prigovor, ali ne očekujte previše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija