Jump to content

Parkiranje u dvorištu zgrade


Tweety_20

Preporučene objave

Parkirala sam auto na nogostupu koji omeđuje susjednu zgradu (moja i susjedna zgrada dijele dvorište). Netko od susjeda pozvao je pauk. Na stranu činjenica da se zbog nedostatka slobodnog parkinga svaki dan na taj nogostup parkira po nekoliko auta, kao i to da je ovo po meni moglo biti riješeno na bolji način jednostavnom molbom i upozorenjem...

Policija me nije prekršajno kaznila, samo sam platila troškove pauka. Čitala sam prethodne teme, ali nisam sigurna da je zaključeno - može li pauk dizati aute iz privatnog dvorišta, tj. primjenjuje li se ZSPC tj. u ovom slučaju čl. 84, 85, 86 na ovu situaciju?

I jedno općenitije pitanje - smatra li se da su u našem dvorištu sva auta nepropisno parkirana s obzirom da nisu iscrtana mjesta, tj. ne postoji nikakva vertikalna ni horizontalna signalizacija?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Polakše malo s tim privatlukom.

 

Čak i ako je dio ceste privatna površina dostupna svima, na njoj se primjenjuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

 

Nije isključeno da će poštom stići prekršajni nalog.

 

Za parkiranje po nogostupu uopće ne treba poziv nikakvog susjeda, po tom prekršaju policija postupa po službenoj dužnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Naravno da znam da policija postupa i po službenoj dužnosti (iako je to rijetko u ovakvim slučajevima dvorišta), samo sam navela da je zvao susjed jer mi je tako rečeno u strojarskoj ("na poziv građana").

Što se tiče prekršajnog naloga ne razumijem zašto bi mi na licu mjesta lijepo rekli da me neće kazniti za prekršaj, a onda ga slali poštom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija