Jump to content

T-com indirektno sklopio ugovor


taxo

Preporučene objave

Malo podulji post, ali molim vas - kako raskinuti nametnuti ugovor sa t-comom:

 

Prije godinu dana istekla mi je ugovorna obveza sa t-com-om (telefon+adsl na dvije godine). Dalje sam nastavio koristiti usluge, bez ugovorne obveze. Tada nisam htio potpisati novi.

 

Prošli mjesec, između božića i nove godine, potpisao sam ugovor sa alternativnim operaterom (komplet telefon i adsl), koji su rekli sve srediti sa t-comom, te da ja ne moram ništa. Rečeno mi je da se treba čekati oko mjesec dana do promjene operatera i aktivacije. Ok!

 

PROBLEM: Prije nekoliko dana - nakon nove godine, službenica je zvala na fiksni broj kako bi 'informirala' o akcijskim ponudama T-coma. Javio se stariji ukućan (djed) na kojega NE glasi telefonski priključak. Nije na ništa pristajao, samo primio na znanje informacije o novim paketima! Danas mi je stigao t-comov račun u kojem stoji da sam u novom ugovornom odnosu na godinu dana!! Zvao sam t-com - kažu, imate sklopljen novi ugovor. Kako - indirektno na temelju iskaza ukućana!?

 

Daljnjim informiranjem, saznao sam da te 'ponude' i ugovaranje putem telefona izvršava firma šesto čulo d.O.o. koja radi za t-com.

 

U međuvremenu još čekam alternativnog operatera, s kojim sam već ranije potpisao ugovor, dakle - prije nove godine.

 

Što sad? Dali t-com to smije napraviti? I kako da raskinem taj ugovor koji ne želim i koji je nametnut??

 

Puno hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema Zakonu o zaštiti potrošača svaki ugovor koji je sklopljen sredstvima daljinske komunikacije potrošač može raskinuti u roku 7 dana. U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. čl. 45 počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

 

Jedan poznanik je raskidao tako ugovor u Vipu i kad je rekao da će ih tužiti stavili su ugovor pod probni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na informaciji. u stvari, ne znam kad su oni skliopili ugovor, a od spomenutog razgovora je proslo 10 dana. Nikakvu potvrdu/obavijest o novom ugovoru nisam dobio kao takvu, već je unutar računa samo naznačen iznos i tekst 'uz ugovornu obvezu od 12 mjeseci'....

 

i to je to! Ne želim tu ugovornu obvezu! Kreteni!

Zvao sam ih i nakon duljeg razgovora ipak 'mozda' mogu raskinut, ali moram slati zahtjev za raskidanjem ugovora.. i sve je nejasno! Sada ja moram trošiti vrijeme i novac za slanje zahtjeva. Tko će mi to nadoknaditi?! Samo radi principa!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na račun izjavi žalbu operateru zbog navedene obveze i zatraži da ti dostave ugovor sa tvojim potpisom .

ako ne uvaže žalbu i povjerenstvu potrošaća t-coma poslati žalbu a potom i HAKOM-u

 

operater mora dokazati sklapanje ugovora na daljinu (snimkom razgovora )a kako nije snimljen tvoj glas

nemaš nikakve obveze.

problem je u tome što je T-com vlasnik mreže.

ali možeš podnijet zahtjev za iskjučenje telefona da vidiš rezultat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK. Hvala na odgovorima.

 

U službi za informacije rečeno da pošaljem zalbu e-mailom ili papirnato.

 

Evo kako sam napisao, pa molim ako treba preinaka - savjet molim:

 

Poštovani,

korisnik sam vaših usluga telefona i adsl interneta na telefonskom broju 12345678, već neko vrijeme bez ugovorne obveze. Na posljednjem pristiglom računu (poziv na broj: 154616515841) koji je stigao 10.01.2012., uz ostalo, naznačeno je: 'mjesečna naknada max adsl 15gb uz ugovor na 12 mjeseci'.

 

Ovim putem ulažem prigovor i žalbu na navedeno sklapanje novoga ugovora i molim za žurno raskidanje ugovorne obveze.

 

Obrazloženje:

U prvom tjednu ove godine, službenica je kontaktirala na fiksni broj telefona i informirala o novim uslugama i pogodnostima t-coma. Razgovarala je sa starim ukućanom, koji je isključivo primio na znanje navedene informacije. Nakon pristiglog računa, iz službe za korisnike, rekli si mi da sam u ugovornoj obvezi na 12 mjeseci te da je to učinjeno na usmeni pristanak ukućana putem telefonskog poziva, što nije točno, jer ukućan nije pristao na ništa! Nadalje, mene, kao fizičku osobu na koju glasi priključak nitko iz t-coma nije kontaktirao. S obzirom na to, činjenica je da je ugovor sklopljen bez moga pristanka i uopće kontaktiranja mene kao vlasnika telefonskog priključka. Nadalje, nakon toga poziva, nitko me nije obavijestio o učinjenom. Nakon pristiglog gore navedenog računa na kućnu adresu (10.01.2012), primjetio sam stavku '..uz ugovor na 12 mjeseci' te mjesečnu naknadu. Molim vas žuran odgovor na prigovor zahtjev za raskidanje ugovora, te također uputu za postupak.

 

 

U Gradu, 13.01.2012.

 

 

S poštovanjem,

Srećko Srećković

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija