problematicna objavljeno: 12. siječanj 2012. objavljeno: 12. siječanj 2012. Danas sam imala posjet gospođe koja mi je popisala svu imovinu u kući( tv i komp) te uručila rješenje o ovrsi T-coma od 28.06.2004. Ne negiram dugovanje, već nikakve opomene nisam dobivala, već znači 7 godina i sad odmah bi ona meni tv odnesla. Pitanje, da li mogu kako s njima dogovoriti obročno plaćanja, ima li neko slično iskustvo.....? Unaprijed zahvaljujem Citiraj
fakincina odgovoreno: 12. siječanj 2012. odgovoreno: 12. siječanj 2012. Pretpostavljam da se ovrhovoditelj nije mogao naplatiti iz Vaših novčanih primanja te je promjenio sredstvo ovrhe na pokretnine. Kontaktirajte ovrhovoditelja (opunomočenika) pismeno (preporučeno sa povratnicom) obrazložite stvar i napišite zamolbu za mogučnost obročne otplate duga. Citiraj
Nalyada odgovoreno: 13. siječanj 2012. odgovoreno: 13. siječanj 2012. Provjerite dobro da li se radi o promjeni sredstava ovrhe (to znači da su već jednom podnijeli ovrhu a sud ju stavio izvan snage jer se ovrhovoditelj nije mogao naplatiti). Ako nikada prije nije bilo nikakvog zahtjeva za taj dug, potraživanje je u zastari. Ako vam je od prvog prijedloga za ovrhu, od dana izvršenja (dan kada ste primili prijedlog) pa do dana zaprimljenog novog prijedloga na sudu, protekao rok od 5 god. Žalite se. http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503347675&forum=41&post_id=271633#forumpost271633 _______________________________________ Bez obzira što će neki pravno kompetentni reći unaprijed "ne može", to je najlakše. Nikad ne prihvaćajte rečenici "ne može" nego pokušajte. Ništa ne gubite. I kada god vam u rješenju piše pouka o pravnom lijeku, iskoristite to vaše pravo. Citiraj
fakincina odgovoreno: 13. siječanj 2012. odgovoreno: 13. siječanj 2012. Potraživanje nije u zastari jer je zastara 10 godina, a ne 5 godina od pravomočnosti! Citiraj
Nalyada odgovoreno: 13. siječanj 2012. odgovoreno: 13. siječanj 2012. Dobro, onda mi objasnite zašto se u slijedećem rješenju Županisjkog suda u Koprivnici, koji sam našla na netu, spominje Upravni zakon a radi se o rješavanje žalbe na rješenje o Ovršnom postupku????? Rješenje Županijkog suda glasi ovako; „Ispitujući pobijano rješenje u odnosu na istaknuti žalbeni razlog iz čl. 46. st. 2. t. 5. OZ-a, ovaj drugostupanjski sud je utvrdio da je prijedlog za ovrhu u ovom predmetu podnesen 10. lipnja 2008.g., a da je ovršna isprava postala izvršna s danom 29. lipnja 2001.g., te da je protekao zakonski rok iz čl. 270. st. 7. Zakona o općem upravnom postupku prema kojem se ovrha može tražiti u roku od 5 godina od dana od kada je rješenje na temelju kojeg se traži ovrha postalo izvršno.“ ŽS u Koprivnici, Gž.2119/08-2 od 29. prosinca 2008. godine Citiraj
fakincina odgovoreno: 13. siječanj 2012. odgovoreno: 13. siječanj 2012. Nalyada je napisao: Dobro, onda mi objasnite zašto se u slijedećem rješenju Županisjkog suda u Koprivnici, koji sam našla na netu, spominje Upravni zakon a radi se o rješavanje žalbe na rješenje o Ovršnom postupku????? Rješenje Županijkog suda glasi ovako; „Ispitujući pobijano rješenje u odnosu na istaknuti žalbeni razlog iz čl. 46. st. 2. t. 5. OZ-a, ovaj drugostupanjski sud je utvrdio da je prijedlog za ovrhu u ovom predmetu podnesen 10. lipnja 2008.g., a da je ovršna isprava postala izvršna s danom 29. lipnja 2001.g., te da je protekao zakonski rok iz čl. 270. st. 7. Zakona o općem upravnom postupku prema kojem se ovrha može tražiti u roku od 5 godina od dana od kada je rješenje na temelju kojeg se traži ovrha postalo izvršno.“ ŽS u Koprivnici, Gž.2119/08-2 od 29. prosinca 2008. godine Poštovana Nalayda, Upravni postupak je skup pravnih pravila po kojima postupaju tijela državne uprave i pravne osobe s javnim ovlastima kada rješavaju o pravima i obvezama i pravnim interesima građana, i drugih subjekata u pojedinim upravnim stvarima. Upravni postupak je jedinstven, iako se mogu razlikovati opći upravni postupak i posebni upravni postupci koji su uređeni posebnim zakonima (carinski, porezni itd,). Nadam se da Vam je sada jasno šta je upravni postupak i da ne dajete ljudima krive informacije vezano za zastarne rokove u ovršnim postupcima. Citiraj
Nalyada odgovoreno: 13. siječanj 2012. odgovoreno: 13. siječanj 2012. Znam što je upravni postupak ali ja pitam u vezi navedenog rješeja drugostupanjskog suda u Koprivnici, koji sam kopirala u cjelosti. A tamo se radi o žalbi na ovršno rješenje.. Citiraj
fakincina odgovoreno: 13. siječanj 2012. odgovoreno: 13. siječanj 2012. Nalyada je napisao: Znam što je upravni postupak ali ja pitam u vezi navedenog rješeja drugostupanjskog suda u Koprivnici, koji sam kopirala u cjelosti. A tamo se radi o žalbi na ovršno rješenje.. Tamo se radi o žalbi na ovršno rješenje donešeno u upravnom postupku. Citiraj
Nalyada odgovoreno: 13. siječanj 2012. odgovoreno: 13. siječanj 2012. A po čemu to znate , kada se psominje ."čl. 46. st. 2. t. 5. OZ-a,?" Žao mi je št nema više te web stranice....Ali, ne riješavaju li se upravni sporovi na upravnom sudu??? I na koji rok se odnosi čl 46. OZ 5. ako je protekao rok u kojemu se po zakonu može tražiti ovrha,??? I nije li novi Ovršni zakon odgođen do 7. mj?? Citiraj
fakincina odgovoreno: 14. siječanj 2012. odgovoreno: 14. siječanj 2012. Napisamo sam Vam u svom prijašnjem postu što je upravni postupak pa ga ponovno pročitajte. Ovaj slučaj tj. pitanje problematične nema baš nikakve veze sa upravnim postupkom te Vas molim još jednom da ne pišete tvrdnje koje s time nemaju veze. Citiraj
Nalyada odgovoreno: 14. siječanj 2012. odgovoreno: 14. siječanj 2012. Poštovani fakinčina, pitala sam konkretne činjenice, no ako ne znate teoriju uklopiti u praktičnu primjenu, recite. Budući da sam taj slučaj uspješno primijenila u svojoj žalbi na ovršno rješenje, ne dajem nikakve savjete, samo želim da i drugi iskoriste svaku mogućnost obrane. Ni na jedno pitanje mi niste odgovorili konkretnim odgovorom jer do teorije svi dolazimo a ja jednostavno ne mogu prihvatiti gotova rješenja bez objašnjenja puta koji vodi do tog rješenja. Citiraj
fakincina odgovoreno: 14. siječanj 2012. odgovoreno: 14. siječanj 2012. Nalyada je napisao: Poštovani fakinčina, pitala sam konkretne činjenice, no ako ne znate teoriju uklopiti u praktičnu primjenu, recite. Budući da sam taj slučaj uspješno primijenila u svojoj žalbi na ovršno rješenje, ne dajem nikakve savjete, samo želim da i drugi iskoriste svaku mogućnost obrane. Ni na jedno pitanje mi niste odgovorili konkretnim odgovorom jer do teorije svi dolazimo a ja jednostavno ne mogu prihvatiti gotova rješenja bez objašnjenja puta koji vodi do tog rješenja. Poštovana, Sve što je bilo bitno za ovaj slučaj sam napisao i tu je sve jasno. U žalbi se možete pozvati na sve i napisati svašta i takvu poslati je na sud što ne znači da će žalba biti i uvažena. Mobilni operateri ne mogu pokrenuti ovrhu u upravnom postupku več na temelju vjerodostojne isprave i ovršne isprave. OVRHU U UPRAVNOM POSTUPKU mogu pokrenuti samo tijela državne uprave. I u tome je razlika. Citiraj
Nalyada odgovoreno: 14. siječanj 2012. odgovoreno: 14. siječanj 2012. Pa zar niste shvatili da sam ja to napravila u mom slučaju ovrhe zbog duga vipu!?. Kopirala sam rješenje navedenog Županijskog suda u ukolopila ga u svojoj žalbi na ovrhu. Uspješno! Svaki puta kada ljudima sugeriram isti potez vi me poklapate bez konstruktivnog objašnjenja da se zaista radi o upravnom sporu, jer to rješenje i nisam našla pod upravnim sporovima nego u gomili rješenja o ovršnim postupcima...Nažalost, nema više web stranice. Citiraj
fakincina odgovoreno: 14. siječanj 2012. odgovoreno: 14. siječanj 2012. Nalyada je napisao: Pa zar niste shvatili da sam ja to napravila u mom slučaju ovrhe zbog duga vipu!?. Kopirala sam rješenje navedenog Županijskog suda u ukolopila ga u svojoj žalbi na ovrhu. Uspješno! Svaki puta kada ljudima sugeriram isti potez vi me poklapate bez konstruktivnog objašnjenja da se zaista radi o upravnom sporu, jer to rješenje i nisam našla pod upravnim sporovima nego u gomili rješenja o ovršnim postupcima...Nažalost, nema više web stranice. Neznam šta bih više uopče rekao na Vaše tvrdnje da se radi o upravnom sporu... I sud je Vaše tvrdnje u žablbi prihvatio da se radi o upravnom postupku i preinačio presudu u Vašu korist? Postavite kopiju te presude ovdje! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.