Jump to content

majka je dala djecu. i što sad???


TZZAI

Preporučene objave

problem, bio sam u zatvoru 2g (prometna i tučnjave)

u međuvremenu je žena podnjela zahtjev za rastavu braka.

otišla je ljubavniku.

naše dvoje malodobne djece 6g, 7g dala je udomiti.

 

sada sam vani i zanima me kakva su moja prava kao oca?

skoro sam umro od srca i tuge kad sam čuo da je dala djecu, želim djecu uz sebe. oboje ne radimo, ja imam kuću i osiguranje, ona nema ništa, osigurana je preko mene i ovih dana sam saznao da u sudu nema zahtjeva za rastavu, čini mi se da bivša odugovlači i igra prljavo. molim pomoć

 

unaprijed se zahvaljujem

zz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca su ostala u istom gradu.

 

Ta moja takozvana bivša supruga je izjavila da na sudu ne pokazuju svakom brakorazvodnu parnicu i da ju zato nisam vidio. VTF pa zar sam ja stvarno svatko a ne jedan od stranaka postupka??

 

Usto rekla je MENI CZSS NIJE UZEO DJECU ALI JA IH MOGU UZETI KAD HOĆU. Po tom ona ne želi djecu pošto nisu kod nje.

Ali zanima me da li ih ona stvarno može uzeti iako ne radi ili mora donjeti listu od plaća? Jer su meni u czss rekli da moram donjeti listu od 2 plaće.

 

Nadalje, zanima me, ona je još prijavljena na moju adresu da li da ju odjavim sa adrese i sa osiguranja? Ili to ide po rastavnom postupku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gringo je napisao:

Imate na stranicama GONG-a točno kako treba izgledati dopis, a temelji se na zakonu o pravu na pristup informacijama.

 

zsahvaljujem. skinuto i u ponedeljak ću odnjeti osobno.

 

također gospođa me traži potvrde za dječji doplatak - nedam.

dala je djecu i gotovo.

ja ću sam otvoriti djeci račun da im se štedi od tog. jer djeca nisu ni s njom ni samnom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

czss me može primiti tek u četvrtak, ok čekam.

 

a sada iduće pitanje, koliko je to pravno po zakonu što je moja bivša iliti još sadašnja supruga dala djecu dok sam ja bio u zatvoru, bez i jedne riječi o tome?

saznao sam da ih je dala tek nakon što ih je dala, mene nitko nije kontaktirao radi mog pristanka o tome ili slično.

zanima me da li je to zakonski u redi i po kojoj osnovi?

 

a ako nije u redu što dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je Vašoj djeci određen skrbik a da je o tome odlučivao isključivo centar za socijalnu skrb, koji nije "neovisan i nepristrani sud osnovan na temeljlu zakona" i ne može odlučivati o lišenju roditeljskih prava osim po odluci suda, ili ako je bio nekakav izvanparnični postupak na sudu kojemu Vi niste prisustvovali, došlo je do povrede članka 6., stavka 1. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.

 

Također, došlo je i do povrede članka 8., stavka 1. i 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda - pravo na obiteljski život. Naime, centar za socijalnu skrb Vam je dužan isplatiti isti iznos koji isplaćuje trenutnim skrbnicima za njegu djece. Besmisleno je da Vi morate imati plaću da bi hranili djecu a kod trenutnih skrbnika, stan, hranu i odjeću službeno plaća Republika Hrvatska.

 

Također, Vašoj djeci je isto povrijeđeno pravo na obiteljski život ako žele živjeti kod Vas.

 

Sve zahtjeve centru za socijalnu skrb podnosite poštom preporučeno, s povratnicom, i napravite preslike zahtjeva u svrhu daljnjeg postupka. Tražite od centra za socijalnu skrb da Vam trenutačno dostavi cjelokupni spis vezan uz njihovo udomljenje.

 

Ukoliko ne postoji sudska odluka o imenovanju skrbnika ili ukoliko Vam centar za socijalnu skrb ne dostavi cjelokupni spis u roku od 15 dana, podnesite kaznenu prijavu, poštom preporučeno, s povratnicom, općinskom državnom odvjetništvu, u kojoj se pozovite na članak 6., stavak 1. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda odnosno na to da centar za socijalnu skrb nije "neovisan i nepristrani sud osnovan na temelju zakona" koji može odlučivati o tome da li ćete Vi izgubiti roditeljska prava ili ne i na članak 8., stavak 1. i 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda - pravo na obiteljski život. Prijavu podnesite u ime Vas i Vaše djece (navedite sva tri imena). Također navedite da centar za socijalnu skrb može i Vama isplaćivati novac za hranu i odjeću Vaše djece. Ako imate kakvu žensku osobu, neka ona supotpiše da je spremna pomoći oko brige za djecu.

 

Ukoliko ne postoji sudska odluka o imenovanju skrbnika a Vaša djeca žele živjeti kod Vas, Vaša djeca se trenutno nalaze u pritvoru i povrijeđeno im je pravo na slobodu iz članka 5., stavka 1. Konvencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama.

 

Ukoliko postoji sudska odluka, nabavite presliku na općinskom građanskom sudu i u roku od 15 dana podnesite žalbu županijskom sudu, s supotpisom ženske osobe da je spremna pomoći oko brige za djecu.

 

Ukoliko županijski sud žalbu proglasi nedopuštenom, podnesite ustavnu tužbu Ustavnom sudu Republike Hrvatske u ime Vas i Vaše djece (navedite sva tri imena) zbog povrede članka 6., stavka 1. i članka 8., stavka 1. i 2. nad Vama i Vašom djecom Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i tražite odštetu od oko 100.000,00 kn, sukladno članku 41. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, s supotpisom ženske osobe da je spremna pomoći oko brige za djecu - to traje oko 3 mjeseca. Obavezno navedite da niste bili pozvani na sud i da, ni Vi ni Vaša djeca, niste prisustvovali sudskim raspravama. Navedite da vjerojatno ni Vaša supruga nije prisustvovala sudskim raspravama pa djecu nitko nije predstavljao. Ukoliko Vaša djeca žele biti kod Vas, tražite da Republika Hrvatska Vašoj djeci isplati odštetu od 300,00 kn po danu, svakomu, za svaki dan od Vašeg prvog traženja da Vam vrate djecu do ponovnog ujedinjenja obitelji.

 

Ukoliko ne postoji sudska odluka ili Ustavni sud Republike Hrvatske riješi protiv Vas ili Vam ne dodijeli odštetu, podnesite tužbu protiv Republike Hrvatske Europskom sudu za ljudska prava u ime Vas i Vaše djece (navedite sva tri imena) zbog povrede članka 6., stavka 1. i članka 8., stavka 1. i 2. nad Vama i Vašom djecom i tražite odštetu od oko 100.000,00 kn, sukladno članku 41. Kovencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, s supotpisom ženske osobe da je spremna pomoći oko brige za djecu - to traje nekoliko godina; međutim, ako Vaša djeca žele biti kod Vas, onda je nastupila i povreda članka 5., stavka 1. pa je sud dužan brzo odlučivati, sukladno članku 5., stavku 4.. Obavezno navedite da niste bili pozvani na sud i da, ni Vi ni Vaša djeca, niste prisustvovali sudskim raspravama. Navedite da vjerojatno ni Vaša supruga nije prisustvovala sudskim raspravama pa djecu nitko nije predstavljao. Ukoliko Vaša djeca žele biti kod Vas, tražite da Republika Hrvatska Vašoj djeci isplati odštetu od 300,00 kn po danu, svakomu, za svaki dan od Vašeg prvog traženja da Vam vrate djecu do ponovnog ujedinjenja obitelji.

 

U načelu zapamtite da je bezrazložno da Republika Hrvatska trećim osobama daje novce za stan, hranu i odjeću Vaše djece, kad ona mogu isto tako biti i kod Vas s tim istim novcima ako Vi još nemate ili nećete u skorije vrijeme imati posao. Također, i Vi osobno imate pravo na jednokratne socijalne pomoći dok ne nađete posao.

 

Možete se obratiti i Pučkom pravobranitelju (najbolje da ih tamo odete osobno gnjaviti) - navedite im članke Konvencije - i Pravobranitelju za djecu (isto tako osobno gnjaviti) - također im navedite im članke Konvencije, s time da kod ovih nastupate u ime Vaše djece i povrede njihovih prava iz članka 6., stavka 1. i članka 8., stavka 1. i 2. Konvencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama.

 

Također tražite od svog liječnika da Vam izda potvrdu da imate tešte duševne boli vezano uz djecu; trebati će za ustavnu tužbu i tužbu pred Europskim sudom za ljudska prava.

 

Inače, Zakon o pravu na pristup informacijama ne pomaže, jer se radi o informacijama iz sudskih ili upravnih sporova pa se, sukladno članku 1., stavku 3. Zakona o pravu na pristup informacijama, Zakon o pravu na pristup informacijama ne primjenjuje. Ali ga možete navoditi da se malo uplaše - k'o da oni znaju nešto o zakonima.

 

Ako trebate kakvu dodatnu pomoć protiv #OOPS#i iz centra za socijalnu skrb, pošaljite mi privatnu poruku - ja neću ovu temu često provjeravati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija