Jump to content

Imaju li radnici TDZa kvalitetne pravne temelje za svoj slucaj?


anonimno

Preporučene objave

Postovanje.

 

Vec neko vrijeme svjedocimo javnoj rasparavi o slucaju radnika TDZa. Tema se prosirila na mnoge aspekte, s time da nitko nije odluvio utvrditi na kvalitetan nacin imaju li radnici TDZa stvarne temelje za ponistenje pretvorbe ili ne?

 

Kako sama tema nadilazi znanje prosjecnog pojedinca koji nema potrebna pravna znanja da bi ocjenio kvalitetu temelja, otvaram ovu temu u kojoj bi netko strucan, tko poznaje materiju donjeo ocjenu ovog slucaja,

 

Taj cin eventualno bi pomogao u dokidanju disperzije javnog mnijenja utemeljene na povrsnoj analizi konkretnog problema.

 

Stoga, nadajuci se da na ovome podforumu postoje pojedinci koji imaju ovo znanje, pozivam te pojedince da daju svoju ocjenu ovog slucaja. Isto tako, znajuci da ti pojedinci moraju imati materiju cijelog ovog slucaja, voljan sam uciniti sve sto je u mojoj moci da dodjem u posjed iste, te je javno objavim, radi dokidanja ove disprezije.

 

Dio te materije vec je dostupan na blogu kanuny.blog.hr, no ne znam je li taj dio dovoljan. Ako nije, molio bih eventualne strucne osobe da konkretno ukazu na potrebne cinjenice koje su potrebne za donosenje suda.

 

Ako postoje takvi zainteresirani, bit cu voljan proslijediti sve zakljucke tih strucnih osoba na druge forume Hrvatske, kako bi se kroz fourmsko mnijenje, posredno utjelovilo i javno mnijenje utemeljeno na cinjenicama i objektivnoj analizi.

 

Ovako naime, imajuci samo jednu stranu, gospodina Tabakovica koji je pravni zastupnik adnika TDZa, mi smo osudjeni vjerovati pojedincu koji ima gotovo bizarne stavove koji ukazuju na mogucnost ponistenja cjelokupne pretvorbu, sto je krupan politicki presedan. Dovoljno krupan da ga prakticki prozivlajvamo sa nevjericom.

 

Stoga, stovani korisnici foruma, ukoliko postoji netko tko je meritoran zahvaljujuci svome znanju, molim vas da se javite na ovu temu, kako bismo napravili korak ka sustavnom oblikovanju mnijenja utemeljenog na cinjenicama.

 

Pozdrav svima.

Illegale

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako. treba prvo znati štom žele. poništenje pretvorbe, ako se ona temelji na ugovoriam može tržiti svatko, ili najbolje dati prijavu državnom odvjetništvu i ukazati na ništavost ugovora, apa ovi moraju reagirati po zakonu, ako se traži osporavanje rješenja o pretvorbi ili privatizaciji to je malo kompliciranije. međutim radnici su sada sigurno u poziciji da krše zakon, smetanje posjeda ili sl. njihovaa prava u ovoj situaciji ponaosob su više no upitna, ali ovdje je riječ, ako ih ne pacificiraju o čistom pritisku i kao čin otpora kapitalizmu ja ih u potpunosti podržavam

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Temeljem Članka 11. Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije (NN br. 44/01), kao Zakonom ovlašteni predlagatelji – u ime dioničara, zaposlenika i umirovljenika Tvornice duhana Zagreb, članova Kulin bana, Udruge nezakonito razvlaštenih dioničara – pokrećemo postupak za poništenje pretvorbe i privatizacije Tvornice duhana Zagreb. Postupak za poništenje pokrećemo temeljem Vašeg izvještaja, u svezi Članka 1. Zakona o izmjeni Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije (NN br: 115/05), a u svezi s Člankom 21. te Člancima 1., 2., 3., 5., 7. i 8. Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije (NN br: 44/01), i sukladno Zaključcima 22. sjednice Hrvatskoga sabora od 29. svibnja 2002. godine, kao i Zaključcima 17. sjednice Hrvatskog sabora od 15. prosinca 2005. godine, koristeći pravo iz odredbe Članka 18. Zakona o reviziji i pretvorbi"..."Zahtjev za poništenje pretvorbe Tvornice duhana Zagreb"

 

Tako pise na blogu Sulejmana Tabakovica (kanuny.blog.hr) . Sad, pretpsotavljam da to nije dovoljno informacija potrebnih za utvrdjivanje pravnih temelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija