Jump to content

Kazna za nošenje alkoholnog pića


Shilox

Preporučene objave

U kratko: sinoć prije 11 sati nas 7 izlazili smo iz kafića, frendici je dan prije bio rođendan te smo slavlje odlučili nastaviti kod frendice u stanu. Svatko od nas četiri uzeo je bocu pive za ponest. Ispred kafića smo se opraštali s drugom frendicom koja je išla kući, dvojica su odmah otišla u stan te smo ostele nas pet. Kad smo krenule nas četiri jedna je frendica očima pokazala da je policija u blizini i nastavili smo hodati, ni jedna od nas tri nije ih vidjela, nakon toga policijski auto prepriječio nam je put i iz auta izleti policajac koji je vozi i njegov pripravnik i izderaše se da damo osobne, sve smo ih imale i dale smo mu ih. Čim ih je uzeo i krenu nazad prema autu rekao je: Samo da znate sad će svaka od vas dobiti kaznu od 300kn. Na pitanje zašto nije odmah odgovorio, al na daljnje ispitivanje rekao je zato jer nosimo alkoholno piće. Kao što sam rekla svaka je imala u sebe bocu pive koja nije otvorena. Pripravnik je zapisao naše podatke u bilježnicu na kvadrtiće.

Molim Vas za savjet što je najbolje napraviti i dal možemo očekivati da će nam na kućnu adresu doći kazna u iznosu od 300kn? Dali je kažnjivo nošenje alkoholnog pića(u ovom slučaju pive koja, što sam danas saznala, spada u prehrambeni proizvod) jer jedino sam našla na internetu Odluku o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića kod maloljetnih osoba, a nijedna od nas nije maloljetna?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Shilox je napisao:

Svatko od nas četiri uzeo je bocu pive za ponest.

 

Kao što sam rekla svaka je imala u sebe bocu pive koja nije otvorena.

U kojem to kafiću uslužuju zatvorene pive?

 

Dakle, kazna se kreće od 188 do 754 kune, stići će prekršajni nalog, rok za prigovor je 8 dana, prekršajni postupak najmanje 200 kuna, može se uvećati radi putnih troškova policajaca ako ih sud pozove.

 

Ako se okrivljenici pravomoćno proglase krivim moraju platiti i troškove postuka.

 

Postoje načini za ublažavanje kazne, pročitajte brojne stare postove o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija