Jump to content

zajednica sustanara


tompac

Preporučene objave

Poštovani! Imam jedno vrlo važno i bitno pitanje u vezi upravljanja stambenom zgradom od cca. 96 stanova! Dosadašnja tvrtka koja je upravljala našom stambenom zgradom ide u stečaj i s njom raskidamo ugovor! Troškovi su bili astronomski, a ulaganja u zgradu su jedva vidljiva! Dali je moguće da suvlasnici (stanari) zgrade, sami kroz neku vrstu udruge, zajedničkog obrta ili zajedničkog d.O.o.-a mogu upravljati vlastitom zgradom bez utjecaja neke vanjske firme kojima je to glavna djelatnost?! Ako je moguće, molio bih da mi objasnite, na koji naćin je to moguće izvesti?!... A ako se ne može, koji bi bio onda najidealniji način "samoupravljanja" stambenom zgradom, a sa ciljem da sva novčana sredstva (pričuva), ostaje na zajedničkom računu stanara (stambene zgrade), da ne moramo plačati neku drugu ovlaštenu tvrtku ili obrt za upravljanje stambenim zgradama! Hvala lijepa!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto, da sam sebi odgovorim unatoč masi pravnika i advokata na ovom forumu..MOŽE se!... sukladno čl.44. ZOV, upraviteljem može biti jedna ili više osoba iz redova suvlasnika, te bilo koja druga pravna ili fizička osoba koju suvlasnici odrede za upravljanje...samo ostaje otvoreno pitanje registriranja djelatnosti jer to zakonski nije dovoljno dobro regulirano. Po tome, najbolje je napraviti udrugu stanara kaj je najisplatiije riješenje, a s time ste se i zakonski registrirali tj. osigurali. Pa ak ništ drugo, može se i kroz otvaranje obrta. POZDRAV!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija