laka029 objavljeno: 21. siječanj 2012. objavljeno: 21. siječanj 2012. Molim za pravni savjet, nakon tetine smrti nasljedila sam (oporuka)1/2 kućice,druga polovica je od braće pok.tetinog muža,ta polovina kućice djeli se na na 6 dijelova.Pošto imam namjeru tu njihovu polovicu otkupiti, zanima me sljedeće: 1.Šta propisuje zakon u slučaju da jedan od vlasnika udjela u toj polovici kućice zahtjeva neprihvatljivu cjenu za svoj udio(astronomsku cjenu)ili ne želi prodati svoj dio polovine kućice? 2.Propisuje li zakon koji postotak vlasnika se treba složiti sa prodajom i koliki je to %? te ko onda vrši procjenu vrijednosti tog udjela? hvala unaprijed se zahvaljujem Citiraj
Matrix odgovoreno: 10. svibanj 2013. odgovoreno: 10. svibanj 2013. Dogovorite sa ostalih 5 suvlasnika i prenesite pravo vlasnistva njihovih suvlasnicki dijelova,a s tim jednim koji pravi problem udjite u postupak razvrgnuca isplatom, Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.