Jump to content

problem autoosiguranje-policija-zapisnik


tihac

Preporučene objave

pozdrav svima, evo da i ja opisem svoj problem i zamolim za savjet

 

18.11.2011. me je u Zagrebu ogrebao kamion varazdinskih tablica na raskrscu dok sam bio zaustavljen u svojoj traci. Najvjerojatnije vozac nije ni primjetio da me je udario te je samo nastavio svojim putem. Ja sam zapisao registraciju i pozvao policiju. Policajci su napravili uvidjaj na mom autu, poslikali sve, alkotestirali me (0,00) te rekli da ce poslati zahtjev kolegama u Varazdin da oni kontaktiraju vozaca i obave i svoj dio posla.

Cijeli taj dio posla je potrajao puna 2 mjeseca. Zagrebacka policija je slala zahtjev mailom varazdincima, koji ne citaju mail, pa su nakon kakvih 10 dana ovi u zagrebu to shvatili i zvali ih, te im tek onda ponovo slali zahtjev postom. Tako da je vozac moguce kontaktiran i njegovo vozilo poslikano kakvih 2-3 tjedna nakon nesrece. Uglavnom, prosli tjedan sam dobio zapisnik.

 

Sve sam odnio u njegovo osiguranje (eurohertz) i kao neka se javim za 2 ,3 dana jer je sva dokumentcacija predana i nema problema.

 

Ali naravno da ima.

danas sam se cuo s pravnicom iz eurohertza koja mi govori da je problem u tome sto nigdje u zapisniku nema recenice da ostecenja na kamionu koji me ogrebao odgovaraju ostecenjima na mom autu, te da im to nije dovoljno za odobravanje isplate stete ili popravaka. Bez obzira sto u zapisniku pise da njegov kamion jest ostecen te da je on napustio mjesto nesrece....

 

Pravnica dalje govori da sad ona mora kontaktirati prekrsajni sud i traziti policijske fotografije obaju vozila pa da njihov strucnjak zakljuci sto je posrijedi.

Sve to skupa, kako ona sama kaze, moze trajati jako dugo, a i zivo me zanima sto ce "strucnjak" zaposlen u eurohercu zakljuciti gledajuci fotografije.

 

 

sto mi je ciniti? i hvala unaprijed na citanju ovog poduzeg spisa.

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

hvala na odgovoru,

 

lagano vec gubim strpljenje. Iz osiguranja stalno tvrde da nemogu doci do fotografija obaju vozila, koja moraju traziti sa suda.

Meni je naravno u medjuvremenu isteklo osiguranje (jos prije mjesec i pol), a ovakav auto nemoze proci tehnicki pregled, tako da je problem jos i veci. Ne vozim ga naravno, ali pretpostavljam da postoji i neka kazna za neregistrirana parkirana vozila ili tako nesto.

 

Po odgovorima pravnice iz euroherca sve mi nesto mirise da ce me pokusati izigrati, tako da neznam u kojem smjeru krenuti.

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudeći po neozbiljnom odgovoru koji ste dobili shvaćam da im se niste pismeno obratili i naravno da će vas izigrati.

 

Shvaćaju da mogu.

 

Fotografije koje njima trebaju ne trebaju vama i uopće ih niste dužni dostaviti osiguravatelju.

 

Na način kako sam vam opisao tražite isplatu nespornog iznosa odštete.

 

Možda vam je već na putu kazna od 700 kuna jer niste odjavili svoje vozilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija