Jump to content

Napuhao sa tolerancijom 0,92 g/kg


sasa1981

Preporučene objave

Molim Vas da mi netko uredi moj prigovor za navedeni prekršaj.

Naime radi se o tome da sam nakon noćnog izlaska alkotestiran, napuhao 1,02 (odn. uz toleranciju 0,92).

Kako imam 30, vodim vlastitu tvrtku, 2 zaposlena, vozačka mi je od iznimnom značaja za egzistenciju, egzistenciju zaposlenika. Napisao sam prigovor i molim ukidanje zabrane. Tko mi može to malo urediti neka se javi sa mail-om.

 

Unaprijed zahvaljujem.

 

P.S. Jedina loša okolnost je da sam prošle godine isto tako zaustavljen, napuhao slično, platio 1000 kuna po obaveznom prekršajnom nalogu u roku 8 dana i nisu mi izrekli oduzimanje vozačke. Tada je bio onaj među-zakon na snazi. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ste lani platili policajcu tih 1.000 kuna na mjestu prekršaja danas bi bili mirni.

 

Sada vas jedino može spasiti da taj obvezni prekršajni nalog nije upisan u prekršajnu evidenciju jer kazne do 1.000 kuna se u istu ne upisuju, ako su plaćene i ako nije niti započet prekršajni postupak.

 

Mislim da bi vam sud trebao uvažiti prigovor i ne izreći zaštitnu mjeru zabrane upravljanja.

 

Javite ovdje kako je prošlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda nisam bio jasan, ispričavam se. Znači u 2011. sam za isti prekršaj, dobio Obvezni prekršajni nalog gdje se na licu mjesta propisuje prekršajna mjera, te po kojoj sam uplatio 1.000 + 80 kuna novčane kazne, podigao vozačku u roku od 8 dana i nije vođen postupak na sudu protiv mene.

 

No, 21.01.2012. sam opet zaustavljen, dobio prekršajni nalog (ne obvezni prekršajni nalog), uplatnicu od 1000 kuna. Jasno mi je da jedino neplaćanjem i ulaganjem prigovora u roku od 8 dana, mogu eventualnu smanjiti izrečenu kaznu u prekršajnom nalogu.

 

Ako sam dobro shvatio, prvu kaznu mi nisu upisali u evidenciju, stoga suda nema dokaza da sam kažnjavan za isti prekršaj, jeli to istina?

 

I opet molim nekoga da mi pregleda napisani prigovor!

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poštovanje, nadovezao bih se na ovaj post da ne otvaram novu temu pošto imam slični problem. Jučer sam napravio prekršaj vožnje u alkoholiziranom stanju (0,94 sa tolerancijom) i dobio sam prekršajni nalog, naredbu za određivanje mjere opreza u trajanju od 8 dana i jedino uplatnicu od 80 kn za kako piše troškove utvrđivanja prekršaja bez uplatnice od 1000 kn koliko je kazna koju je napisao policajac u prekršajnom nalogu.

 

Zanima me daljni postupak ako ne platim kaznu pošto nemam uplatnice i ako ne podnesem žalbu što me očekuje i kakav je postupak, ubiti što je bolje podnjeti žalbu ili ne pošto mi je ovo prvi prekršaj uopće u 10 godina vožnje a auto mi je potreban za egzistenciju mene i mojih bližnjih koji ovise o bolničkoj skrbi i treba ih svakodnevno voditi na razno razne terapije.

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija