Jump to content

osiguranje placeno-tehnicki pao


milanp

Preporučene objave

prije mjesec dana vracao sam se doma sa registracije! na tehnickom su me rusili jer se gulila boja sa branika, ali imao sam placeno osiguranje! prilikom voznje zaustavile su me COBRE na lokalnoj cesti blizu doma! nakon duljeg razgovora sa policajcem, napokon sam ga uspio uvjerit da nemam novaca da vracam automobil na vucnoj sluzbi! policajac nije napisao nikakvo izvjesce, nisam potpisao nista, niti sam dobio bilo kakav papir da sam kriv za bilo sta, samo mi je rekao da pazim kako vozim i da sto prije rijesim registraciju! vazno je napomenuti da mi nije ni skinu tablice! mislio sam napokon normalan, realan policajac, kad ono danas dode uplatnica na 2000 kn za voznju neregistriranog automobila! sada mi nista nije jasno, sta da radim!!?? molim pomoc!! takoder auto ne glasi na mene i proslo je vise od 15 zakonskih dana! neznam sta da radim jer nisam dobio nikakvo izvjesce, a policajac je mogao na to svoje izvjesce napisati bilo sta!!! pomoc!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čitajući vaš tekst prvo sam pomislio da će vas taj policajac stvarno pustiti, ali tek kad sam pročitao do kraja da ste stvarno i dobili zasluženu kaznu, sam sam sebi rekao "evo normalan i realan policajac, za razliku vozača".

 

Zašto?

 

I meni su ogulili branik pa sam platio 3.600 kuna da mi se vozilo dovede u prvobitno stanje.

 

Plaćanje osiguranja uopće nije uvjet za prolazak na tehničkom pregledu, plaćanje police osiguranja je obvezno tek nakon ovjeravanja tehničke ispravnosti od strane nadzornika.

 

Zbog oguljenog branika nadzornik nema pravo samostalno oduzeti registarske oznake već ste bili dužni parkirati vozilo na prvom slobodnom mjestu na izlazu iz stanice za tehnički pregled i vučnom službom prevesti osobni automobil budući da je očito da vam je isteklo važenje prometne dozvole.

 

Policajac može, a i ne mora oduzeti registarske oznake, ovisno da li ima kod sebe propisan formular za oduzimanje istih.

 

To što ste dulje razgovarali s policajcem samo govori da ga niste uspjeli uvjeriti da propusti napraviti ono za što prima plaću.

 

Sada ste dobili prekršajni nalog i u njemu piše ono što je dotični policajac napisao u svom izvješću pri dolasku u policijsku postaju.

 

U svakom slučaju istinitost će utvrditi sud, ako podnesete prigovor na prekršajni nalog.

 

Što dalje?

 

Pročitajte stare postove u kojima se objašnjava na koji način tražiti od suda smanjenje kazne i po tome sačiniti i predati prigovor na prekršajni nalog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija