Jump to content

vožnja u alkoholiziranom stanju


zabelezni

Preporučene objave

Prije par dana me policija zaustavila i napuhao sam 1.18 promila. Dobio sam zapisnik i njihove papire u kojima mi se izriče 3000 kn kazne i 9 mjeseci bez vozačke. Dobio sam i uplatnice za kaznu i provođenje postupka utvrđivanja alkoholiziranosti (ovo je 80 kn). Ono što me zanima da li ja moram platiti te kazne u roku od 8 dana od dana zaustavljanja ili moj slučaj u svakom slučaju ide na sud pa da ne plaćam ništa dok ne dobijem sudsko rješenje? Ove uplatnice me jako bune, molim da mi objasnite što je najbolje za mene da učinim. Da li ako sad ne platim sud može izreći još veću kaznu?

Svaka pomoć je dobrodošla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovorom na prekršajni nalog isti stavljate van snage do pravomoćnosti sudske presude.

 

Sud nema pravo povećati kaznu izrečenu prekršajnim nalogom, može je potvrditi ili umanjiti.

 

Za postizanje umanjenja policijske kazne treba imati "čistu prošlost" u zadnje 3 godine i dokaze da vam tih 3.000kuna ugrožava životnu egzistenciju, a 9 mjeseci bez vozačke dozvole siguran gubitak posla.

 

Sudovi su obično tolerantni prema vozačima kojima je to prvi takav isti ili istovrsni prekršaj, dok stare "mušterije" nemilosrdno kažnjavaju.

 

Moj je prijedlog da za sada ništa ne plaćate, da sakupite dokaze, pišete prigovor u kojem priznajete svoju grešku, ali prigovarate na previsoku kaznu, naročito onu za zabranu upravljanja od 9 mjeseci i predate ga policiji u roku od 8 dana.

 

Ukoliko u vašem prigovoru ne bude nejasnoća sud vas neće niti zvati na saslušanje i umanjiti će kaznu ako predočite dobre dokaze.

 

Pročitajte brojne stare postove na ovom forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija